Notebookcheck Logo

OPPO toont volledig glazen smartphone concept naast next-gen mobile device tech prototypes

OPPO's "volledig glazen" smartphone. (Bron: Creator Studio via YouTube)
OPPO's "volledig glazen" smartphone. (Bron: Creator Studio via YouTube)
OPPO heeft nieuwe opvouwbare Android smartphones onthuld als het hoogtepunt van zijn marktrijpe mobiele technologie. Het heeft echter ook aangegeven dat zijn opvolgers qua ontwerp verder zouden kunnen gaan. Ze omvatten een nieuw soort smartphone die volledig van glas is gemaakt, een potentiële next-gen smartwatch en de nieuwste edge-to-edge displaytechnologie van de OEM.

De meeste van OPPO's pas voltooide Inno Day 2022 evenement bestond uit debuten voor producten bedoeld voor een aanstaande release op de markt. De OEM zette echter ook enkele van zijn concepten voor apparaten die erna zouden kunnen komen tentoongesteld.

Deze omvatten een smartphone gemaakt van glasmaar zonder de noodzaak van een frame om het bij elkaar te houden zoals normaal. Desondanks is er ruimte voor een USB type-C poort in de onderrand. Het resulterende 'volledig glazen' chassis (behalve de achterste camerabult, die vaag doet denken aan renders in verband met de vermoedelijk aanstaande Zoek X6 Pro) heeft een bijzonder glanzende, bijna vloeibare uitstraling vanaf de achterkant

OPPO heeft dit prototype niet aan de voorkant getoond, hoewel het mogelijk is dat het met de nieuwe punch-hole vrije, bijna bezel-loze smartphone scherm ernaast getoond. Dit zou dan OPPO's nieuwste uitstapje naar de under-display camera (UDC) technologie, hoewel het nog niet een release, zelfs niet in een apparaat zoals de nieuwe Zoek N2.

OPPO toonde ook wat zou kunnen zijn eerste-gen ronde (en flatscreen) smartwatch kan zijn, naast zijn huidige Apple Watch-zoals aanbod. De OEM gaf echter geen hint over wanneer echte apparaten op basis van deze opkomende technologie beschikbaar zouden kunnen zijn.

Koop een OnePlus Nord N20 op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 12 > OPPO toont volledig glazen smartphone concept naast next-gen mobile device tech prototypes
Deirdre O'Donnell, 2022-12-17 (Update: 2022-12-17)