Notebookcheck Logo

OPPO A2 Pro lanceert met een premium glans over mid-range Android specs

De A2 Pro. (Bron: OPPO)
De A2 Pro. (Bron: OPPO)
OPPO heeft een nieuw toestel met ronde camerabult losgelaten op de Android smartphonemarkt. Ondanks de gelijkenis met de X6-serie van het vlaggenschip, heeft de A2 Pro een MediaTek-chipset uit het middensegment en dubbele camera's aan de achterkant. Desondanks heeft het toestel een 120Hz beeldscherm, tot 12GB RAM en een vegan lederen afwerking.

De OPPO A-serie is voor het eerst officieel Pro geworden met zijn nieuwste variant. Het heeft een grote centrale schijf van een achterste camerabult die, hoewel niet Hasselblad-merkeen stijlvolle rand heeft die duidelijk bedoeld is om te herinneren aan een high-end lens.

Ondanks deze lichte parallel met de Zoek X6 Prowordt het al snel duidelijk dat de A2 Pro een rebrand van de Realme 11 Protot aan het 6,7-inch FHD+ gebogen AMOLED-scherm, aangedreven door de Dimensity 7050 SoC en 67W opladen voor de 5.000mAh batterij.

Maar toch, en ondanks OPPO's normale enthousiasme voor mobiele fotografieheeft de A2 Pro slechts 2 achtercamera's: een relatief lage-resolutie 64MP hoofdcamera en een 2MP dieptesensor. Ze zijn te vinden in een kachel-top lay-out, hoewel de andere 2 cirkels alleen een flitser en een decoratief accent herbergen dat overeenkomt met de kleur SKU van het toestel.

Toch is de A2 Pro duurder dan de 11 Pro bij de lancering, vanaf 1.799 yuan (~US$) voor een 8GB RAM/256GB intern opslagmodel, oplopend tot 2.399 yuan (~US$) voor een 12GB/512GB top SKU, die beide zijn afgewerkt met glas (met Twilight of Vast Black tinten) of veganistisch leer (Desert Brown).

Deze prijzen hebben misschien iets te maken met de status van de A2 Pro als het eerste toestel dat wordt gelanceerd onder OPPO's nieuwe uitgebreide garantieprogramma voor de Chinese markt, waarbij de batterij gegarandeerd wordt vervangen als de gezondheid daalt tot 80% of minder binnen de eerste 4 gebruiksjaren.

Vind een OPPO A78 op Amazon

De nieuwe A2 Pro in alle 3 de kleuren. (Bron: OPPO CN)
De nieuwe A2 Pro in alle 3 de kleuren. (Bron: OPPO CN)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 09 > OPPO A2 Pro lanceert met een premium glans over mid-range Android specs
Deirdre O'Donnell, 2023-09-18 (Update: 2023-09-18)