Notebookcheck Logo

Nieuw ontwerp Tesla Supercharger biedt veel langere kabels en gemakkelijker parkeren bij laadperrons

Het nieuwe ontwerp van de Supercharger (afbeelding: @fritsvanens/Twitter)
Het nieuwe ontwerp van de Supercharger (afbeelding: @fritsvanens/Twitter)
De volgende generatie Tesla Superchargers zal ontwerpvoordelen hebben voor de huidige oogst van V2 en V3 Superchargers. De eerste boxen worden deze maand operationeel en ze onthullen veel langere kabels en een betere plaatsing van parkeervakken of het opladen van niet-Tesla voertuigen.

Tesla heeft een nieuw ontwerp Supercharger-station in petto voor eigenaars van elektrische auto's en de eerste stopplaatsen worden nog deze maand operationeel. Tesla is bezig met de installatie van het pilot next-gen Supercharger station bij een Amsterdamse snelweg en de stations zijn nu onthuld in al hun hoge en slanke glorie.

Dit zijn wellicht nog niet de langverwachte V4 Superchargers die minstens 350kW laadvermogen zullen bieden voor een Tesla NACS systeem dat tot 1MW leveren. Ze zijn echter wel een ontwerpupgrade van de huidige Supercharger-boxen met een vrij korte kabel binnen de grenzen van de binnenboog.

De nieuwe Superchargers lijken op de hoge en smalle van de Tesla Semi truck en laten de kabel langs de buitenkant van de box lopen. Op die manier kan Tesla een veel grotere laadkabel aanbieden die afrekent met het diagonaal parkeren waar het bijladen van EV's van andere merken soms op neerkomt.

Terwijl Tesla's kunnen omgaan met een relatief korte kabel, omdat Superchargers zijn ontworpen om zijn laadpoort te bedienen aan de achterkant, kunnen niet-Tesla elektrische auto's hun poorten overal hebben. In Europa, waar Tesla de Common Charging Standard gebruikt in plaats van zijn NACS-connector, waarschuwt het specifiek bestuurders van niet-Tesla voertuigen die zijn netwerk gebruiken om diagonaal parkeren en het bezetten van meer dan een enkele bay te vermijden.

Het nieuwe Supercharger-ontwerp met de langere kabel en de centrale plaatsing van het laadstation zal die parkeerinstructies echter serieus helpen vervullen. In de VS onthulde Tesla onlangs zijn oplossing voor het opladen van niet-Tesla auto's met Magic Docks die een CCS-adapter bieden. De Superchargers met CCS-ondersteuningzijn echter van het huidige ontwerp en menig niet-Tesla EV bestuurder getuigt dat het parkeren nog steeds een uitdaging kan zijn, afhankelijk van het model elektrisch voertuig dat ze hebben.

Krijg de Tesla Motors 24' Kabel Muurschakelaar op Amazon

De nieuwe Supercharger met langere kabel van dichtbij
De nieuwe Supercharger met langere kabel van dichtbij

Bron(nen)

@fritsvanens (Twitter)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > Nieuw ontwerp Tesla Supercharger biedt veel langere kabels en gemakkelijker parkeren bij laadperrons
Daniel Zlatev, 2023-03-16 (Update: 2023-03-16)