Notebookcheck Logo

NVIDIA Tegra T239: Nieuw lek biedt aanwijzingen over geruchten volgende generatie Nintendo Switch chipset

De Tegra T239 zou aanzienlijk betere prestaties moeten bieden dan de Tegra X1-serie. (Beeldbron: Wikipedia via kopite7kimi)
De Tegra T239 zou aanzienlijk betere prestaties moeten bieden dan de Tegra X1-serie. (Beeldbron: Wikipedia via kopite7kimi)
Het bestaan van de NVIDIA Tegra T239 is min of meer bevestigd, met Linux kernel ondersteuning voor de nog niet uitgebrachte chipset. De Tegra T329 is naar verwachting een aangepaste versie van de Tegra T234 en zal volgens de geruchten een volgende generatie Nintendo Switch aandrijven, mogelijk de Switch Pro of de Switch 2.

De geruchten over een volgende generatie Switch van Nintendo blijven de ronde doen, wat misschien niet verwonderlijk is gezien de afhankelijkheid van de console van de oude NVIDIA Tegra X1-serie hardware. Naar verluidt zou een model van de volgende generatie kunnen blijven vertrouwen op een NVIDIA Tegra-chipset, maar in plaats daarvan op de langverwachte T239. In die geest heeft NVIDIA nu contact opgenomen met Linux kernel ontwikkelaars om Tegra T239 ondersteuning op te nemen, een stap naar het gebruik van de chipset in consumentenproducten.

Vermoedelijk gebruikt de Tegra T239 acht kernen in een enkel cluster, niet twaalf zoals @kopite7kimi vorig jaar beweerde. Blijkbaar vertrouwt de chipset echter nog steeds op ARM Cortex-A78AE-kernen. Ook de geruchte efficiency-kernen lijken om de een of andere reden te zijn geschrapt. Overigens wordt verwacht dat de Tegra T239 een aangepaste versie is van de Tegra T234, die NVIDIA de codenaam Orin gaf. Momenteel is de codenaam van de Tegra T239 onbekend, hoewel @kopite7kimi opmerkte dat 'Black Knight' eigenlijk de codenaam van de codenaam is.

Als de Tegra T239 een aangepaste Tegra T234 is, zou hij gebaseerd moeten zijn op NVIDIA's Ampere-architectuur. Naar verluidt zal de Tegra T239 2.048 CUDA-kernen bevatten, tegenover 256 shader-kernen in de op Maxwell gebaseerde Tegra X1. Nominaal moet de Tegra T239 ook 4 TFLOPs aan prestaties leveren, een 10x stijging ten opzichte van de huidige 0,4 TFLOP van de Switch. Helaas lijkt het onwaarschijnlijk dat Nintendo binnenkort met een Switch Pro of een Switch 2 komt. Zoals we vorige maand bespraken, Bevestigde Nintendo's CEO met Nikkei dat er geen nieuwe Switch-hardware zou komen voor het einde van het fiscale jaar van het bedrijf, dat eindigt in maart 2023.

Koop Nintendo Neon Purple/Neon Orange Joy-Cons op Amazon

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > NVIDIA Tegra T239: Nieuw lek biedt aanwijzingen over geruchten volgende generatie Nintendo Switch chipset
Alex Alderson, 2022-09-21 (Update: 2022-09-21)