Notebookcheck Logo

EVGA verlaat de GPU-markt te midden van conflict met Nvidia en brengt geen RTX 4000 grafische kaart uit

EVGA-fans die wachten op de release van RTX 4000 GPU's zullen teleurgesteld zijn door het besluit van het bedrijf om de GPU-markt te verlaten (Afbeelding: Jose G. Ortega Castro)
EVGA-fans die wachten op de release van RTX 4000 GPU's zullen teleurgesteld zijn door het besluit van het bedrijf om de GPU-markt te verlaten (Afbeelding: Jose G. Ortega Castro)
De Amerikaanse GPU-maker verwijst naar het respectloze gedrag van Nvidia als reden voor zijn besluit om de grafische kaartenmarkt volledig te verlaten, slechts enkele weken voor de langverwachte onthulling en uiteindelijke release van de GeForce RTX 4000-serie.

Na een aantal pijnlijke jaren van opgeblazen desktop GPU prijzen, wachten gamers over de hele wereld met spanning op de officiële onthulling en de daaropvolgende release van Nvidia's next-gen GeForce RTX 4000 serie grafische kaarten. Terwijl deze kaarten volgens de geruchten een aantal merkbare prestatiewinst in sommige gevallen, zullen potentiële kopers van deze next-gen GPU's helaas een minder gerenommeerd AIB-merk hebben om uit te kiezen

Volgens talrijke overeenkomstige rapporten van Tom's Hardware en een video gepubliceerd door de populaire tech YouTuber Gamers Nexus, zal de in Californië gevestigde GPU-maker EVGA zijn samenwerking met Nvidia per direct stopzetten en dus geen van de genoemde RTX 4000-kaarten produceren. Het bedrijf voert verschillende zakelijke redenen aan voor deze drastische beslissing. Zo beweert EVGA dat Nvidia cruciale informatie zoals de officiële MSRP en de uiteindelijke kosten van zijn nieuwste GPU-chipsets achterhield tot na de officiële onthulling

Verder klaagde EVGA blijkbaar over prijsmaxima en beperkte aanpassingsopties, die het steeds moeilijker maken om te concurreren met Nvidia's first-party grafische kaarten, die worden verkocht onder de "Founders Edition" moniker. Naast zijn beslissing om de binnenkort te verschijnen RTX 4000-serie niet te leveren, verzekerde EVGA zijn bestaande klanten dat het de huidige generatie GPU's zal blijven ondersteunen en dat de bijbehorende garanties ook zullen worden gehonoreerd. Het bedrijf heeft blijkbaar een bepaald aantal grafische kaarten achtergehouden om defecte eenheden te vervangen.

Last but not least kondigde EVGA aan dat het geen samenwerking zoekt met AMD, wat helaas betekent dat een van de meest herkenbare merken op de GPU-markt inderdaad volledig zal verdwijnen nu GeForce RTX 4000-kaarten hun respectievelijke voorgangers langzaam zullen vervangen. Raadpleeg de uitgebreide video van Gamer Nexus voor meer informatie en details over dit zich ontwikkelende verhaal.

Bekijk de EVGA GeForce RTX 3070 XC3 Ultra Gaming op Amazon

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > EVGA verlaat de GPU-markt te midden van conflict met Nvidia en brengt geen RTX 4000 grafische kaart uit
Enrico Frahn, 2022-09-17 (Update: 2022-09-17)