Notebookcheck Logo

Microsoft laat 2 TB Xbox Series X-variant zien naast nieuwe Series S en volledig digitale Series X

Microsoft onthulde enkele nieuwe Xbox-consoles op zijn laatste evenement (afbeelding via Microsoft)
Microsoft onthulde enkele nieuwe Xbox-consoles op zijn laatste evenement (afbeelding via Microsoft)
Microsoft heeft een nieuwe Xbox Series X-variant zonder schijfstation onthuld. Deze wordt geleverd met een 1 TB SSD en heeft een prijskaartje van $449. Er is ook een limited edition console met een uniek ontwerp en een 2 TB SSD aangekondigd.

Meerdere lekken hadden het over de plannen van Microsoft voor een nieuwe Xbox Series X-variant. Terwijl de cilindrische vormfactor gespot in FTC-documenten nooit werkelijkheid is geworden, kreeg de console wel een nieuwe witte kleur zoals voorspeld in een rapport van eXputer.

Microsoft heeft ook laten zien een Xbox Series X-variant met een SSD van 2 TB. Helaas gaat het om een gelimiteerde oplage met een vast aantal te produceren eenheden. Met spelgroottes die de grens van 300 GB overschrijden, kunnen we alleen maar hopen dat de SSD met hogere capaciteit ook op de gewone Xbox Series X wordt gebruikt. De console heeft een uniek sterrendesign en kost $599.

Het bedrijf heeft ook witte varianten van de 1 TB variant van de Xbox Series S en een volledig digitale Xbox Series X getoond, die respectievelijk 349 en 449 dollar kosten. Er lijken geen updates onder de motorkap op de consoles te zitten, zoals Wi-Fi 6E en een node-shrunk SoC.

Microsoft zegt dat de drie consoles in "vakantie 2024" te koop zullen zijn, en dat de voorbestellingen binnenkort beginnen. Voorlopig lijkt er nog geen Xbox-equivalent te zijn voor de PlayStation 5 Pro. Die zou er kunnen komen als een handheld in plaats van een volwaardige console.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Microsoft laat 2 TB Xbox Series X-variant zien naast nieuwe Series S en volledig digitale Series X
Anil Ganti, 2024-06-10 (Update: 2024-06-10)