Notebookcheck Logo

Microsoft Surface Laptop 5 en Surface Pro 9 prijzen, details en configuraties gelekt met mogelijkheid van geen AMD Ryzen modellen voor opgefriste ultrabook serie

De Surface Laptop 5 lijkt mogelijk op zijn voorganger, afgebeeld. (Beeldbron: NotebookCheck)
De Surface Laptop 5 lijkt mogelijk op zijn voorganger, afgebeeld. (Beeldbron: NotebookCheck)
Volgens een nieuw rapport zou de Surface Laptop 5 AMD Ryzen-modellen kunnen missen, een breuk met eerdere generaties. Naar verluidt zou de Surface Laptop 5 in plaats daarvan met Intel Alder Lake-U-serie processoren komen, een lot dat volgens de geruchten nu ook voor de Surface Pro 9 geldt. Prijzen, geheugenconfiguraties en nieuwe kleuropties zijn ook uitgelekt.

Roland Quandt en WinFuture hebben tal van details gedeeld over de Surface Pro 9 en de Surface Laptop 5, twee apparaten die Microsoft naar verwachting volgende maand zal aankondigen. Hoewel er meer is uitgelekt over de Surface Pro 9 dan over de Surface Laptop 5, lijkt het erop dat het tweetal verschillende componenten zou kunnen delen. In tegenstelling tot eerdere geruchten beweert Quandt dat de Surface Pro 9 alleen beschikbaar zal zijn met de Intel Core i5-1235U en de Core i7-1255Uen niet hun krachtigere Alder Lake-P-serie broers en zussen.

Ter referentie, dit geldt niet voor de Surface Pro 9 5G, die naar verwachting zal beschikken over de Microsoft SQ3, een aangepaste versie van de Snapdragon 8cx Gen 3. Daarnaast beweert Quandt dat Microsoft de Surface Laptop 5 met dezelfde processoropties zal aanbieden. Overigens biedt Dell deze 15 W processoren al aan in de XPS 13 2-in-1 en XPS 13 9315waarbij de Alder Lake-P onderdelen zijn gereserveerd voor de XPS 13 Plus. Naar verluidt, de Core i5-1235U en Core i7-1255U hun weg kunnen vinden naar de Surface Laptop 5 15, en niet alleen naar het 13,5-inch model.

Nog vreemder is dat Quandt meldt dat hij nog geen bewijs heeft gezien van AMD-modellen. Hoewel hij de mogelijkheid dat dergelijke SKU's bestaan nog niet heeft uitgesloten, maakt hij er een punt van te vermelden dat er tot nu toe geen AMD Ryzen-aangedreven modellen zijn opgedoken. Elders wordt gedacht dat de Surface Laptop 5 en Surface Pro 9 de schermen van hun voorgangers zullen overnemen, ten goede of ten kwade. Quandt voegt eraan toe dat Microsoft beide modellen ook zal verkopen met 256 GB, 512 GB en 1 TB aan opslagruimte, evenals 8 GB RAM of 16 GB RAM. In potentie zou Microsoft 32 GB RAM kunnen aanbieden in 'Business'-modellen, zoals bij de Surface Laptop 4.

Verder schrijft Quandt dat hij de Surface Pro 9 heeft gezien voor ongeveer € 1.300 met de Core i5-1235U, 8 GB RAM en een 256 GB SSD, wat in lijn zou zijn met de Surface Pro 8. Ook de Surface Laptop 5 13,5 zou beginnen bij € 1.200, en de Surface Laptop 5 15 komt erbij bij ongeveer € 1.500. Tot slot zouden de kleuren Forest en Sapphire zich deze generatie bij de Surface Laptop-familie moeten voegen; persfoto's van de nieuwe kleuren zijn echter nog niet uitgelekt.

Microsoft Surface Slim Pen-oplader - Matzwart

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Microsoft Surface Laptop 5 en Surface Pro 9 prijzen, details en configuraties gelekt met mogelijkheid van geen AMD Ryzen modellen voor opgefriste ultrabook serie
Alex Alderson, 2022-09-21 (Update: 2022-09-21)