Notebookcheck Logo

Marvel Rivals: Contract verbiedt streamers kritiek te leveren op nieuwe Marvel shooter

De Marvel Rivals alpha loopt tussen 10 en 20 mei. (Bron: Steam / Marvel)
De Marvel Rivals alpha loopt tussen 10 en 20 mei. (Bron: Steam / Marvel)
De nieuwe 6v6 shooter met Marvel-helden bevindt zich momenteel in de alfa-fase. Maar, zoals Overwatch-prof Seagull heeft onthuld, is het streamers contractueel verboden om het spel te bekritiseren.

Marvel Rivals is een nieuwe 6v6 shooter die erg lijkt op Overwatch. Maar in plaats van Blizzard-personages staan hier Marvel-helden op het slagveld. Het spel wordt ontwikkeld door NetEase Games - een Chinese ontwikkelaar en uitgever die vooral bekend is voor het samen met Blizzard op de Chinese markt brengen van Hearthstone en Diablo Immortal. Marvel Rivals wordt naar verwachting in het eerste of tweede kwartaal van 2025 uitgebracht, maar bevindt zich momenteel in de alfa-fase.

Strikt verbod op kritiek voor streamers

Twitch-streamer en Overwatch-pro Brandon Larned aka A_Seagull heeft op X (voorheen Twitter) een uittreksel gepubliceerd van het contract dat streamers moesten tekenen voor toegang tot de Marvel Rivals alpha. Het is expliciet verboden om negatieve opmerkingen te maken over de Marvel-shooter of deze ongunstig te vergelijken met andere games. Satirisch commentaar is ook verboden, wat betekent dat streamers het spel zelfs niet op een sarcastische manier mogen aanprijzen. De Reddit-gemeenschap https://www.reddit.com/r/Games/comments/1cpzem8/seagull_extremely_disappointed_in_marvel_rivals/ is hier helemaal niet blij mee en de reacties onder Seagull's X-Post zijn ook woedend:

NetEase Games verontschuldigt zich en wil het contract herzien

Een dag na Seagull's X-Post heeft het team achter Marvel Rivals zich officieel verontschuldigd en een herziening van het contract aangekondigd. Uit de X-Post wordt echter niet duidelijk of streamers tijdens de resterende alpha-fase openlijk over Marvel Rivals mogen praten.

"We bieden onze oprechte excuses aan voor de verwarring, achterdocht en frustratie die veroorzaakt zijn door deze te beperkende voorwaarden [...] We werken momenteel samen met Creators die deze zorgen hebben geuit en zijn bezig de huidige versie te herzien om minder beperkend en meer Creator-vriendelijk te zijn."

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Marvel Rivals: Contract verbiedt streamers kritiek te leveren op nieuwe Marvel shooter
Marius Müller, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)