Notebookcheck Logo

MNT Pocket Reform: Spannende, compacte laptop is modulair en wordt nu verzonden

De MNT Pocket Reform wordt momenteel verzonden.
De MNT Pocket Reform wordt momenteel verzonden.
De MNT Pocket Reform is een bijzonder compacte notebook die nu verkrijgbaar is. Het systeem is open source en kan dus uitgebreid worden aangepast door gebruikers.

 

De MNT Pocket Reform is nu beschikbaar voor verzending. De fabrikant heeft dit specifiek via CrowdSupply bekendgemaakt en ook bijbehorende foto's verstrekt. Supporters zullen echter nog even geduld moeten hebben, want er worden ongeveer 700 apparaten verzonden, wat een groot aantal is voor een klein bedrijf, en het zal nog enkele maanden duren voordat alle apparaten klaar zijn voor verzending.

We hebben al bericht over de

MNT Pocket Reform, een compacte laptop met een open source achtergrond. Het model heeft een modulair ontwerp, waardoor de processor en het RAM-geheugen vervangen kunnen worden. De standaardmodule wordt geleverd met een i.MX8M Plus SoC van NXP, die is uitgerust met vier Cortex A53-kernen en een Vivante GC700UL grafische oplossing. Er is een NPU beschikbaar, met open stuurprogramma's voor zowel de NPU als de GPU. De basismodule is uitgerust met 8 GB DDR4 RAM. Een NVMe SSD kan worden geïnstalleerd.

 

Een mechanisch en verlicht toetsenbord met 60 toetsen is geïnstalleerd, aangesloten via een Raspberry Pi RP2040 controller met keuze uit verschillende schakelaars. Er is ook een trackpad beschikbaar. Het zeven inch scherm heeft een resolutie van 1920 x 1200; externe schermen met 4K resolutie kunnen ook worden aangesloten via microHDMI. WiFi en Bluetooth zijn beschikbaar, en een mobiele modem kan achteraf worden ingebouwd als een M.2 kaart. Tot slot zijn er twee USB 3.2 poorten in type C, Ethernet en een microSD kaartsleuf.

Het model kan nog steeds besteld worden voor een prijs van minimaal $999.

Er is een trackball geïnstalleerd.
Er is een trackball geïnstalleerd.
De module met SoC en RAM kan worden vervangen.
De module met SoC en RAM kan worden vervangen.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > MNT Pocket Reform: Spannende, compacte laptop is modulair en wordt nu verzonden
Silvio Werner, 2024-06-10 (Update: 2024-06-10)