Notebookcheck Logo

Logitech en Tencent's eerste cloud gaming handheld zou later dit jaar kunnen komen met Windows

Een prototype ontwerp dat Tencent twee jaar geleden in China registreerde. (Afbeelding bron: Tencent via Reddit)
Een prototype ontwerp dat Tencent twee jaar geleden in China registreerde. (Afbeelding bron: Tencent via Reddit)
Logitech en Tencent willen een graantje meepikken van de markt voor gamehandhelds. Na een samenwerking te hebben aangekondigd, hoopt het tweetal later dit jaar een 'cloud gaming handheld' uit te brengen met een focus op NVIDIA GeForce NOW en Xbox Cloud Gaming-diensten. Er is ook een potentieel ontwerp voor de aankomende handheld opgedoken.

De populariteit van PC-handheld gaming neemt de laatste tijd toe, ruim voor de release van de Steam Deck. Geholpen door de verbeterde prestaties die geïntegreerde iGPU's nu kunnen leveren, zijn er nu talloze opties van AYA NEO, Ayn Technologies, GPD en One-netbookom er maar een paar te noemen. Nu hebben Logitech en Tencent aangekondigd dat zij binnenkort de markt voor handheld games zullen betreden.

In een persbericht op https://blog.logitech.com/2022/08/02/logitech-g-and-tencent-games-announce-partnership-to-advance-handheld-cloud-gaming/noemt Logitech de samenwerking een "partnerschap om een cloud-gamehandheld op de markt te brengen", een functie die alle andere gamehandhelds in een of andere vorm aanbieden. Dit impliceert echter dat de inspanning van Logitech en Tencent niet zo krachtig zal zijn als deSteam Deckdie vertrouwt op een aangepaste AMD Ryzen APU met Zen 2 CPU cores en een op RDNA 2 gebaseerde iGPU.

Logitech voegt eraan toe dat de handheld 'meerdere cloud gaming services' zal ondersteunen, waaronder NVIDIA GeForce NOW en Xbox Cloud Gaming. Naar verluidt werken Logitech en Tencent 'samen' met beide gamediensten om de 'kwaliteit van de ervaring' en de 'opwindende belofte van gamen vanuit de cloud' te maximaliseren.

Hoewel Logitech nog niet veel andere details over het apparaat heeft gegeven, kun je je aanmelden voor meer informatie op een speciale website. Ondertussen komt de aankondiging zo'n zes maanden nadat een Redditor een patentaanvraag ontdekte voor een gaming handheld die Tencent in 2020 indiende. In de basis lijkt het ontwerp op veel gaming handhelds, waaronder de ONEXPLAYER serie. Het valt nog te bezien of dit het uiteindelijke ontwerp van Logitech en Tencent wordt, maar het zou ons niet verbazen als de retail-units ook Windows draaien, zoals het Windows-pictogram bevestigt dat het geval is met dit prototype.

(Afbeelding bron: Tencent via Reddit)
(Afbeelding bron: Tencent via Reddit)
(Afbeelding bron: Tencent via Reddit)
(Afbeelding bron: Tencent via Reddit)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Logitech en Tencent's eerste cloud gaming handheld zou later dit jaar kunnen komen met Windows
Alex Alderson, 2022-08- 4 (Update: 2022-08- 4)