Notebookcheck Logo

Lenovo advocaten dwingen Framework om zijn 3D-geprinte mini-PC behuizing te wijzigen

De eerste iteratie van de Framework 'Desktop' is door Lenovo afgekapt. (Afbeelding bron: Framework)
De eerste iteratie van de Framework 'Desktop' is door Lenovo afgekapt. (Afbeelding bron: Framework)
Met Framework kunnen bezitters van een Framework Laptop nu hun oude moederborden hergebruiken als mini-pc, met dank aan een 3D-geprinte behuizing. Het duurde echter niet lang voordat de advocaten van Lenovo een inbreuk claimden, waardoor Framework zijn huidige ontwerp moest laten vallen. Framework heeft echter van een negatief een positief punt gemaakt, met een wedstrijd voor Framework-fans.

Aan het begin van de maand demonstreerde Linus Tech Tips een demonstratie van wat zij de Framework Desktop noemden, een mini-pc-behuizing voor het moederbord van een Framework Laptop. Ter verduidelijking: met Framework kunnen eigenaars hun moederborden omwisselen voor nieuwere modellen, in dit geval 11e generatie Intel Core-processoren voor 12e generatie Intel Core-processoren. Hoewel het ontwerp er vrij onschuldig uitziet, vindt Lenovo dat het ontwerp van de aan/uit-knop inbreuk maakt op het Legion -logo.

Het is vermeldenswaard dat Framework de drie staven die de knop verbinden met het bredere chassis heeft opgenomen vanwege de beperkingen van 3D-printen. Kortom, het zou onwaarschijnlijk zijn om een zwevende powerknop te maken met de meeste 3D-printers. Hoe dan ook, Lenovo voegt eraan toe dat mensen ten onrechte kunnen denken dat de behuizing en het moederbord erin gerelateerd zijn aan Lenovo en het merk Legion. We hebben het bezwaar van Lenovo hieronder gereproduceerd, waarin wordt verwezen naar de aan/uit-knop van de case als een 'Broken O Design'.

Het zal niemand verbazen dat Framework geen zin heeft in een juridisch geschil met Lenovo. In plaats daarvan is Framework bezig met crowdfunding voor een nieuw logo van zijn fans. Volgens dezelfde Twitter postwint degene die de 'beste nieuwere powerknop' ontwerpt, een gratis Core i5-1135G7-moederbord. Framework verklaart dat zijn CEO de inzendingen subjectief zal beoordelen, die kunnen worden ingediend tot eind 25 augustus PDT. De winnaars zullen vervolgens op 26 augustus worden bekendgemaakt. Blijkbaar kunt u uw inzendingen indienen in de daaropvolgende Twitter thread.

(Afbeelding bron: Framework)
(Afbeelding bron: Framework)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Lenovo advocaten dwingen Framework om zijn 3D-geprinte mini-PC behuizing te wijzigen
Alex Alderson, 2022-08-19 (Update: 2022-08-19)