Notebookcheck Logo

Lenovo MOZI: Concept 'smart notebook' wint Red Dot Design Award met intrekbaar toetsenbord en ingebouwde projector

De Lenovo MOZI beschikt ook over Dolby Atmos-branded speakers. (Afbeelding bron: Lenovo via Red Dot)
De Lenovo MOZI beschikt ook over Dolby Atmos-branded speakers. (Afbeelding bron: Lenovo via Red Dot)
Lenovo heeft via Red Dot de MOZI geplaagd, een unieke kijk op de laptop. Met een uitschuifbaar toetsenbord heeft de Lenovo MOZI geen beeldscherm of trackpad. In plaats daarvan rust Lenovo de MOZI uit met een projector met een apart scherm waarop het beelden zal projecteren. De Lenovo MOZI kan ook inhoud projecteren op een nabijgelegen muur, naast andere toepassingen.

Lenovo heeft de MOZI gepresenteerd, een van de gekkere herimaginaties van een conventionele laptop. Onthuld viaRed Dot, waarvoor het een Design Award heeft ontvangen, is de Lenovo MOZI een 'slimme notebook' met een project voor een ingebouwd beeldscherm. Hoewel Lenovo nog niet veel details over de MOZI heeft verstrekt, heeftRed Dotde volgende explainer op zijn website opgenomen:

MOZI is een slimme notebook die het beeld weergeeft door projectie met een lage verhouding blauw licht. Het bestaat uit een computereenheid met een volledig uitschuifbaar toetsenbord en een afzonderlijk scherm waarop de inhoud wordt geprojecteerd. Als alternatief kan een ander geschikt oppervlak, zoals een muur, als projectiegebied worden gebruikt. Aan het einde van het gebruik wordt het toetsenbord in de computerunit geschoven, waar het dankzij magneten veilig wordt opgeborgen.

Op basis van de enige afbeelding die tot nu toe is getoond, heeft de MOZI een 6-rijig chiclet-stijl toetsenbord met achtergrondverlichting. Aangezien de Lenovo MOZO een tenkeyless (TKL) layout heeft, vermoeden we dat het ongeveer 30 cm in de breedte meet. Bovendien lijkt de MOZI ongeveer even diep als zijn toetsenbord. Ter referentie, Apple's Magic Keyboard is 11,49 cm diep. Hoewel het toetsenbord van de MOZO ruimer is dan dat van het Magic Keyboard, betwijfelen we of het eerstgenoemde veel dieper is dan het laatstgenoemde.

Bovendien is op de afbeelding te zien dat de MOZI beschikt over Dolby Atmos-branded speakers, waarboven een fysieke knop ligt. In potentie zou dit slechts een aan/uit-knop kunnen zijn, maar we sluiten niet uit dat Lenovo een vingerafdruksensor inbouwt, zoals het op veel van zijn Windows-laptops doet. ZoalsLiliputingheeft Lenovo niet aangegeven wanneer de MOZI beschikbaar zal zijn, noch hoeveel hij zal kosten of op welke specificaties hij zal berusten. Daarom zouden we aanraden om de MOZI voorlopig te behandelen als een concept-apparaat, totdat Lenovo er meer details over geeft.

(Afbeelding bron: Lenovo via Red Dot)
(Afbeelding bron: Lenovo via Red Dot)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Lenovo MOZI: Concept 'smart notebook' wint Red Dot Design Award met intrekbaar toetsenbord en ingebouwde projector
Alex Alderson, 2022-06-20 (Update: 2022-06-20)