Notebookcheck Logo

Leica Cine 1: Leica kondigt onthulling aan van eerste Laser TV in samenwerking met Hisense

De Leica Cine 1 zou de eerste van vele laser-TV's van het merk Leica kunnen zijn. (Afbeelding bron: AD-Diction Blog)
De Leica Cine 1 zou de eerste van vele laser-TV's van het merk Leica kunnen zijn. (Afbeelding bron: AD-Diction Blog)
Leica heeft plannen bevestigd om zijn eerste Laser TV uit te brengen. Leica is een samenwerking aangegaan met Hisense, dat al tal van Laser TV's aanbiedt, zoals de 120L9-Pro en PX1-Pro. De Laser TV, die de naam Leica Cine 1 meekrijgt, debuteert volgende maand op IFA 2022.

Leica mag dan bekend staan om zijn camera-hardware, maar het bedrijf wil zich ook op andere markten begeven. Nadat Leica eerder dit jaar een partnerschap voor smartphones nieuw leven had ingeblazen en van Huawei naar Xiaomi was overgestapt, heeft het nu aangekondigd dat het Laser TV's wil uitbrengen. Begrijpelijkerwijs maakt het bedrijf geen Laser TV's in zijn eentje.

In plaats daarvan zal het dit doen in samenwerking met Hisense, dat reeds Laser TV's verkoopt zoals de Laser TV 120L9-Pro. Bovendien produceert Hisense ultra-short throw laserprojectoren, zoals dePX1-Pro. Ook op de markt gebracht onder de Laser Series, de PX1-Pro verkocht voor US$3.999,99 en €2.999. Met andere woorden, verwacht dat Leica's eerste poging een dure aangelegenheid zal zijn.

In hetzelfde persbericht bevestigt Leica dat zijn inaugurele Laser TV de Leica Cine 1 zal heten. Hoewel het ontwerp, de kenmerken en de prijs van de Laser TV's in dit stadium nog onbekend zijn, heeft Leica de introductie ervan bevestigd. Momenteel hoopt het bedrijf de Leica Cine 1 te presenteren op IFA 2022 in Berlijn, die loopt van 2 september tot 6 september. Ter referentie, Leica zal te vinden zijn in Hal 2.2 op Stand 205, waar het ook andere producten zal presenteren. Helaas heeft het bedrijf nog geen tijdlijn geschetst voor de release van de Laser TV.

Bron(nen)

PR Nieuwswire, AD-Diction Blog - Afbeelding credit

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Leica Cine 1: Leica kondigt onthulling aan van eerste Laser TV in samenwerking met Hisense
Alex Alderson, 2022-08- 4 (Update: 2022-08- 4)