Notebookcheck Logo

Kort testrapport Honor MagicWatch 2 Smartwatch: de Huawei-kloon overtuigt met fitness grafieken

Multifunctioneel sporthorloge voor een betaalbare prijs. Het concept van kloontechnologie, veel gebruikt door Honor en Huawei in hun smartphones, werkt ook voor smartwatches: op enkele visuele details na is de Honor MagicWatch 2 een kloon van de Watch GT 2 van het moederbedrijf Huawei. De smartwatch ziet er net zo elegant uit en is net zo goed en is ook nog betaalbaarder.
Honor MagicWatch 2
Processor
Huawei Kirin A1 1 x 0.2 GHz, ARM Cortex-M7, Huawei Kirin A1 (Hi1132)
Geheugen
32 MB 
Beeldscherm
1.39 inch, 454 x 454 pixel 326 PPI, touchscherm, AMOLED, glimmend: ja
Opslag
4 GB Flash, 4 GB 
, 4 GB, 2 GB beschikbaar
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊕, NFC, Helderheidssensor, Sensoren: optische hartslagsensor, versnellingssensor, gyroscoop, barometer, magnetometer
Netwerkmogelijkheden
Bluetooth 5.1, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 10.7 x 45.9 x 45.9
Batterij
455 mAh, Batterijduur: 168 h
Besturingssysteem
RTOS
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊕, Toetsenbord: 2 Buttons, Toetsenbordverlichting: ja, Honor MagicWatch 2, oplader (USB-C), oplaadkabel (USB-A naar USB-C), snelstarthandleiding, garantiekaart, RTOS, 24 Maanden Garantie, waterbestendig per ISO standaard 22810:2010 (tot 50 m); GPS, GLONASS; telefoongesprekken via smartphone; compatibel met Android 4.4 /iOS 9, waterdicht
Gewicht
41 g, Voeding: 31 g
Prijs
179 Euro
Opmerking: De fabrikant kan onderdelen van verschillende leveranciers gebruiken, waaronder beeldschermen, schijven of geheugensticks met vergelijkbare specificaties.

 

Quick panel
Quick panel
Activity display
Activity display
Music player
Music player
Heart-rate chart
Heart-rate chart
Stress chart
Duplicated notification in the listings
Full display of the notification
Combination of several parameter in a single chart
Combination of several parameter in a single chart
Running training: overview
Running training: times of each round
Running training: charts
Running training: details
Getest: Honor MagicWatch 2. testmodel aangeboden door Honor Duitsland
Getest: Honor MagicWatch 2. testmodel aangeboden door Honor Duitsland

Dit is de verkorte versie van het originele artikel. Het volledige, Engelse testrapport vind je hier.

De Honor MagicWatch 2 is een geweldig horloge met als hoogtepunt zijn beeldscherm. Zonder het scherpe OLED-beeldscherm zouden informatieve grafieken niet tot hun recht komen, maar je zou dan ook überhaupt niet de tijd goed kunnen aflezen. Dankzij de trainingscoach kunnen atleten hun prestaties analyseren en verbeteren. Echter moeten ze wel genoegen doen met een geïsoleerd systeem. Dit zou met name effect hebben op diegenen die graag hun atletische prestaties delen op platforms zoals Strava.

Wat de prijs betreft valt de MagicWatch 2 tussen de soortgelijke Huawei Watch GT 2 en de horloges van Huami (die hoger worden gewaardeerd in de eigen portefeuille van de fabrikant).

De Honor smartwatch is een betaalbaarder alternatief voor de Huawei Watch GT 2, die een vergelijkbaar formaat heeft. Afhankelijk van welke horlogeband en hoes je kiest, ligt de verkoopprijs van de Huawei Watch GT 2 tussen € 199 and € 249, terwijl Honor voor zijn smartwatch slechts € 179 vraagt de uitvoering met de siliconenband en € 199 voor de uitvoering met de leren band. Aan de andere kant is de prijs van de MagicWatch 2 gezakt en vind je deze nu al voor ongeveer € 164. Smartwatches zoals de Amazfit GTS van Huami zijn zelfs nog betaalbaarder. De prijs van de hogere prijsklasse in de fabrikant zijn eigen portefeuille liggen tussen € 100 en € 140, afhankelijk van het model.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Kort testrapport Honor MagicWatch 2 Smartwatch: de Huawei-kloon overtuigt met fitness grafieken
Inge Schwabe, 2020-03-25 (Update: 2020-03-31)