Notebookcheck

Kort testrapport Fitbit Charge 4 Fitness Tracker: twee keer zo duur als de Huawei Band 4 Pro maar ook twee keer zo goed?

Geen koopje. De Fitbit Charge 4 is een nieuwe activity tracker die de Charge 3 voorganger vervangt. Terwijl de monochrome weergave bleef, zijn de GPS en de SpO2-metingen nieuw. Inmiddels heeft Huawei deze laatste ook in de Band 4 Pro mogelijk gemaakt, wat in vergelijking met de Band 4 Pro beduidend voordeliger is. Is de meerprijs van de Charge 4 de moeite waard?
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Spotify
Spotify
Control
Control
Favorite
Favorite
Incoming call
Incoming call
Notification
Notification
Notification
Text response
Emoji
Notification
Dashboard
Dashboard
Activity minutes
Activity minutes
Targets
Targets
Floors, Heart rate
Steps, target
Distance, calories burned
Activity minutes, heart rate
Sleep, weight
Liquids, weekly training units
Running training
Running training
Times of rounds
Times of rounds
Heart rate
Heart rate
Energy consumption
Altitude profile
In review: Fitbit Charge 4. Provided by Fitbit

Dit is de verkorte versie van het originele artikel. Het volledige, Engelse testrapport vind je hier.

Na enkele dagen met de Charge 4 bleek de tracker een informatieve fitnessmonitor te zijn, maar met slechts een zwak display voor gebruik buiten. Gezien het geringe aantal functies onder de sportactiviteiten in vergelijking met andere trackers en met name die van Huawei, is de Charge 4 nauwelijks aan te bevelen voor actieve sporters. Natuurlijk kan de tracker prima bij je passen, als je favoriete sport beschikbaar is in de functies en je niet te vaak in de felle zon staat.

De kracht van de Fitbit-tracker ligt in de analyse van de algehele conditie, die je op elk moment van de dag op de tracker kunt controleren. Als je een wijzerplaat kiest die een of meer van je persoonlijke doelen weergeeft, krijg je snel een gevoel voor de parameters en hoe je deze kunt verbeteren in je dagelijkse leven.

De kracht van de Charge 4 ligt in de dagelijkse fitnessanalyse.

Als je de Charge 4 vergelijkt op het gebied van fitness en sporttracking met de Huawei Band 4 Pro, dan wint deze laatste in sporttracking door een groter sportportofolio en een kleuren AMOLED-display dat makkelijker af te lezen is in daglicht. Daarnaast biedt de Health app geweldige grafische evaluaties van de trainingen. Aan de andere kant geeft Fitbit een betere evaluatie van de algehele conditie: de minuten van de activiteitszone bieden een gedetailleerdere evaluatie van de fysieke inspanning, waarbij rekening wordt gehouden met zowel de trainingen als de regelmatige bewegingen gedurende de hele dag. Dit rechtvaardigt echter zeker niet het prijsverschil tussen de adviesprijzen van 149 euro (~$169) voor de Charge 4 tegenover 79 euro (~$89) voor de Band 4 Pro.

Mark Riege
Editor of the original article: Mark Riege - Translator - 198 articles published on Notebookcheck since 2018
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Kort testrapport Fitbit Charge 4 Fitness Tracker: twee keer zo duur als de Huawei Band 4 Pro maar ook twee keer zo goed?
Inge Schwabe, 2020-06-20 (Update: 2020-06-27)