Notebookcheck

Kort testrapport Amazfit Verge Lite Smartwatch

Inge Schwabe, 👁 Daniel Schmidt, 15-10-2019

Duurloper. De Amazfit Verge van Huami mag dan goedkoop zijn en bijna niet opvallen, maar het horloge lijkt aan alle eisen te voldoen: zo beloofd de fabrikant een batterijduur tot wel 20 dagen. Daarnaast heeft het horloge zijn eigen GPS ontvanger, meet de gehele dag je polsslag en is uiterst betaalbaar. In ons testrapport lees je wat deze smartwatch voor slechts € 89 allemaal voor je kan doen.

Optional dials
Optional dials
Definition of Activity targets
Definition of Activity targets
Setting up inactivity warnings
Setting up inactivity warnings
Device options within the App Mi Fit
Training selection
Training selection
GPS search
GPS search
Monitoring
Auto-Pause
Route display: only rudimentary on the Watch
Route display: only rudimentary on the Watch
Route display in the app (
Detection of additional behavior patterns
Amazfit Verge Lite ter beschikking gesteld door Huami Duitsland
Amazfit Verge Lite ter beschikking gesteld door Huami Duitsland

Dit is de verkorte versie van het originele artikel. Het volledige, Engelse testrapport vind je hier.

De Amazfit Verge Lite is een volwaardige smartwatch met lange adem voor een lage prijs (ongeveer € 89, bijvoorbeeld op Amazon). Je kunt twee weken lang vertrouwen op een continue meting van de polsslag, regelmatig trainingssessies opnemen en typische functies zoals de weersvoorspelling ophalen en notificaties bekijken. Dit is ondanks de algemeen steeds verder toenemende batterijduur van smartwatches een hoge waarde.

Een functionele smartwatch met een uithoudingsvermogen van enkele weken - een erg goed idee.

Voor diegenen die een fitness tracker zoeken met geïntegreerde GPS doen dat meestal om de smartphone achterwege te kunnen laten tijdens het trainen. Het aanbod functies van de Verge Lite zijn daar niet voldoende compleet voor, in elk geval niet voor een ieder die tijdens het sporten naar muziek wil luisteren. Het ontbreken van een mediaspeler voorkomt volledige vrijheid van de smartphone. Sommige atleten zullen ook de waterbestendigheid, of eigenlijk het ontbreken daarvan, missen. Beide punten worden wel gedekt door de Fitbit Versa 2, maar die ontbeert weer een GPS ontvanger. Als je hands-free functionaliteit mist in de Verge Lite dan kun je ook een blik werpen op de duurdere, GPS-ondersteunende, Amazfit Verge. Deze laatste wordt echter duidelijk verslagen door de Verge Lit wanneer het aankomt op de batterijduur.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Kort testrapport Amazfit Verge Lite Smartwatch
Inge Schwabe, 2019-10-15 (Update: 2019-10-16)