Notebookcheck Logo

Hover X1 "ultieme draagbare luchtcamera" zoomt binnen eerste 24 uur over crowdfundingdoelstelling heen

De Hover X1. (Bron: ZeroZero)
De Hover X1. (Bron: ZeroZero)
ZeroZero noemt zijn nieuwe Hover X1 de kleinste, lichtste cameradrone ter wereld - of in ieder geval op Indiegogo. Hij is vandaag (25 mei 2023) op het crowdfundingplatform verschenen en heeft al meer dan acht keer het oorspronkelijke doel bereikt. De drone wordt geacht "uw opnamen naar een hoger niveau te tillen" met voorgeprogrammeerde opnamemodi in de lucht voor zijn tot 2,7K video.

ZeroZero prijst zijn Hover X1 drone aan als een potentieel "filmisch" alternatief voor action-camsselfie sticks en smartphonesomdat het hun camera-centrische use-cases naar de hemel kan brengen op een "hands-free" manier. Dit nieuwe antwoord op Snapchat's Pixy beweert ook om "vliegen weer leuk te maken" met vliegpaden die resulteren in enkele van de meest populaire shot types (zoals 'orbit', 'zoom out' of 'bird's-eye') bekend bij lifestyle of sport vlogs overal.

In tegenstelling tot de Pixy, heeft ZeroZero een 125 gram (g) form-factor ontworpen die het mogelijk maakt de X1 in en uit te klappen met zijn "gesloten" propellerblad kooien rond de centrale kern, die een batterij integreert die geschikt is voor ~20 vluchten per lading, evenals zijn 12MP, 2.7K/30fps (of FHD/60fps of HDR) camera.

De X1 is ook geschikt voor elektronische beeldstabilisatie (EIS) en "Niveau 4" windbestendigheid. Het komt ook met "geavanceerde VIO (Visual Inertial Odometry)" en een ToF sensor in plaats van GPS. Dit, volgens ZeroZero, zorgt ervoor dat het binnenshuis kan blijven vliegen en maakt het minder waarschijnlijk om zijn eigenaar te "verliezen".

De X1 is vandaag (25 mei 2023) gelanceerd via Indiegogo met een financieringsdoel van US$5,000 - hoewel het dat doel al ver heeft overschreden met een totaal van iets meer dan US$40.000 op dit moment. Het begint bij US$299 en zal naar verwachting in juni 2023 naar de backers worden verzonden.

Als alternatief kan de DJI Mini 2 SE is beschikbaar op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Hover X1 "ultieme draagbare luchtcamera" zoomt binnen eerste 24 uur over crowdfundingdoelstelling heen
Deirdre O'Donnell, 2023-05-26 (Update: 2023-05-26)