Notebookcheck

Testrapport HP Compaq 6715s Laptop

Puur zakelijk

De HP Compaq 6715s lijkt een redelijke kantoor laptop te zijn zonder ornamenten, ontworpen voor dag dagelijks kantoor gebruik. Ondanks zijn lage prijs, getuigd deze 15,4 inch laptop met AMD technologie van vakmanschap, ergonomie en goede kwaliteit van de invoerapparaten. Maar, de interface uitrusting dekt slechts de minimale eisen.

Review HP Compaq 6715s Logo

Behuizing

De HP Compaq 6715s heeft een typische zakelijke look. Vanwege het nette en zakelijk ogende ontwerpis er hier geen twijfel bij dat deze laptop echt voor zakenpersonen ontworpen is en niet voor eindgebruikers. Het ontwerp van de behuizing is dus simpel en zonder extra versieringen.

 

Bij een eerste blik op de 2,7 kilogram wegende 15,4 inch laptop krijgen we de indruk dat hij nogal gigantish is. De schaarse interface uitrusting draagt bij tot deze indruk. Terwijl de meeste andere laptops veel interfaces dicht bij elkaar geplaatst hebben, zijn er op de tot 3 en een halve centimeter hoge randen van de 6715s bijna enkel interfaces te vinden die ver uit elkaar staan. Hoewel er nog wel voldoende plaats zou zijn voor 2 USB poorten onder elkaar aan de linkerzijde van de laptop, zijn ze net ver uit elkaar geplaatst, beide in het midden van de zijkant, omringd door plastic.

 

Als de conservatieve look je weinig uitmaakt, is de behuizing van de HPCompaq 6715s eigelijk goed gezien de prijs. Hoewel de behuizing niet zo goed aanvoelt als bij duurdere laptops van dezelfde fabrikant, is de stabiliteiten kwaliteit van deze goedkope laptop behuizing en scherm goed . In onze tests om te zoeken naar grote gaten, induwbare onderdelen enoppervlakten die gevoelig zijn aan krassen, komt deze laptop alle testengoed door. Zelfs bij het optillen van de laptop aan de uitsterste voorkant buigt hij niet door en horen we geen krakende geluiden. Deze laptop kan dienen als voorbeeld wat betreft de stevigheid van de behuizing, zelfs voor  sommige fabrikanten die duurdere laptops maken.

Dit solide ontwerp is het duidelijkst op te merken aan de achterkant van het scherm. Zelfs wanneer je er aanzienlijk veel kracht op zet aan de achterzijde, zorgt dit niet voor veranderingen op het ondertussen getoonde beeld op het LCD scherm. De scharnieren houden het scherm stevig vast zonder schudden wanneer je de positie van het scherm veranderd. Ze kunnen zelfs elke positie stabiel houden op een hobbelig trein traject.

Interface uitrusting

De weinig beschikbare interfaces staat in overeenstemming met de lage prijs van de geteste laptop. Aan de linker zijkant zijn er slechts twee USB poorten en een analoge VGA poort. Verder is deze laptop uitgerust met een LAN en een modem poort. Uitbreidingskaarten kunnen in het PCMCIA slot gestoken worden. Een ExpressCard slot ontbreekt, samen met nog vele andere. Deze latop kan geen geheugen kaarten lezen zonder een losse (niet meegeleverde) kaartlezer. Firewire ontbreekt ook, maar, de ingebouwde DVD brander kan dankzij de Lightscribe technologie speciale blanco CD's voorzien van een label. Verder kan er nog een tweede batterij, die ongeveer de batterijduur kan verdubbelen, aan de onderkant van de deze laptop bevestigd worden.

 

Een ingebouwde WLAN kaart van Broadcom maakt draadloze data communicatie mogelijk. Hij ondersteund de a, b en g standaarden met doorvoersnelheden tot 54MBit/s. Bluetooth 2.0, wat bijna onmisbaar is in de zakelijke wereld van vandaag de dag, is ook beschikbaar.

 

De HP Compaq 6715s biedt geen beveiligings functionaliteit aan zoals een vingerafdruk lezer of een TPM beveiliging chip. Deze zijn voorbehouden aan zijn grotere broer, de Compaq 615b, die wel voorzien is van 4 andere USB poorten, een docking poort, FireWire, en een geheugen kaartlezer.

Voorzijde: Audio, geheugen kaartlezer
Voorzijde: Audio, geheugen kaartlezer
Linkerzijde: Stroom aansluiting, 2x USB poorten, VGA, LAN, Modem, HDMI, Firewire
Linkerzijde: Stroom aansluiting, 2x USB poorten, VGA, LAN, Modem, HDMI, Firewire
Achterzijde: Batterij, Kengsington slot
Achterzijde: Batterij, Kengsington slot
Rechterzijde: ExpressCard/54, DVD brander, S-Video, 2xUSB, LAN
Rechterzijde: ExpressCard/54, DVD brander, S-Video, 2xUSB, LAN

Invoer apparaten

HP Compaq laptops staan al jaren bekend om hun erg goede invoerapparaten. De HP 6715s is hier op dit aspect geen uitzondering. De toetsenbord layout is duidelijk gestructureerd. De sneltoetsen aan de rechterzijde zijn duidelijk afgezonderd van de grote enter-toets, en alle toetsen voelen ook goed aan. Samengevat, dit toetsenbord is zeker geschikt voor snel en gemakkelijk typen.

De toetsweerstand is sterk, maar goed. Het toetsenbord buigt niet door onder het typen. Je zult echter mogelijk wel even moeten wennen aan de erg harde weerstand van de toetsen.

 

Het touch pad ligt enkele millimeters lager dan de rest van de behuizing, en de randen eromheen scheiden het duidelijk van het polssteun gebied. Een erg herkenbare verticale scrollbar (dit is helaas niet van zelfsprekend) aan de rechterzijde van het touchpad, maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk door grote documenten te scrollen. De touchpad knoppen werken stil, maar ze moeten diep in geduwd worden, en de weerstand erop is niet echt hoog.

Toetsenbord van de HP Compaq 6715s
Toetsenbord
Touch pad van de HP Compaq 6715s
Touch Pad

Scherm

Scherm metingen
Kleur diagram

Het scherm van de HP Compaq 6715s heeft een grote van 15,4 inch, wat gebruikelijk is voor deze laptop categorie, en een resolutie van 1280x800 pixels (WXGA). Het testexemplaar had een niet-reflecterend oppervlak, dus het is mogelijk om comfortabel te werken zelfs wanneer de lichtomstandigheden van de omgeving niet ideaal zijn. Een reflecterend BrightView panel is beschikbaar als alternatief. Volgens de fabrikant van het BrightView panel heeft deze vollere kleuren en een beter contrast, en is daarom speciaal voor multimedia gebruik ontworpen.

 

Desondanks, het scherm is goed gezien de prijs categorie. Hoewel de testers niet echt enthousiast waren, is het een goed, stevig scherm voor kantoor en multimedia toepassingen. De kleurweergave en verzadiging waren gemiddeld, de helderheid is voldoende voor buitenshuis gebruik, en het beeld heeft geen last van zogenaamde schaduwvorming tijdens het bekijken van films.
Het contrast en lichtspreiding zijn echter maar gemiddeld. Wanneer je een wit beeld laat tonen kan je met het blote oog zo opmerken dat het beeld duidelijk donkerder wordt aan de linker rand. Kleine wolkjes kan je in alle vier hoeken terugvinden. Donkere foto's zien er echter vrij licht-grijs in plaats vanzwart, zeker aan de onderkant van het scherm.

78
cd/m²
136.2
cd/m²
148.9
cd/m²
73.5
cd/m²
166.6
cd/m²
153.8
cd/m²
101.4
cd/m²
161.4
cd/m²
132.7
cd/m²
Helderheidsverdeling
Maximum: 166.6 cd/m² Gemiddelde: 128.1 cd/m²
Helderheidsverdeling: 44 %
Contrast: 167:1 (Zwart: 1 cd/m²)

De resultaten van onze test bewijzen onze subjectieve indruk. Een gemiddelde van helderheid van 128,1 cd/m² is goed, omdat het een mat scherm is. Het verschil tussen het lichtste deel van het scherm waar we 166,6 cd/m² maten en het donkerste deel van het scherm waar we 73,5 cd/m² is echter te groot. Een contrastverhouding van 177:1 kunnen we op z'n beste gemiddeld noemen.

Dell Inspiron 1525 Viewing Angles
Dell Inspiron 1525 Viewing Angles
Dell Inspiron 1525 Viewing Angles
Dell Inspiron 1525 Viewing Angles
Dell Inspiron 1525 Viewing Angles
Dell Inspiron 1525 Viewing Angles
Dell Inspiron 1525 Viewing Angles
Dell Inspiron 1525 Viewing Angles

Prestaties

De HP Compaq 6715s is een van de weinige zakelijke laptops die uitgerust is met een AMD processor in plaats van met een Intel processor. In plaats van een Core-(2)-Duo CPU wordt hij geleverd met een minder gekende Turion X2 processor. Iets specifieker, hij wordt geleverd met een AMD Turion X2 TL-60 met een kloksnelheid van 2x 2 GHZ en 2x 512KByte L2-Cache. Hoewel de cache duidelijk kleiner is dan een vergelijkbare Intel processor, is deze AMD Chip ook geschikt om vlot mee te werken. Volgens de specificaties hebben beide processoren een lage weerstand en heeft deze lage spanning eisen. Beide fabrikanten gebruiken deze verfijnde energiebesparende technologie. Ook vermelden ze beide een TDP van 35 Watt. Deze waarde zegt echter weinig over het daadwerkelijke stroomverbruik.

 

De HP Compaq 6715s is gebaseerd op een chipset van AMD. De AMD 690Tbied alle belangrijke functies aan. Hij ondersteund twee geheugen sloten en tot vier GB RAM. Daarnaast beschikt hij over een geintegreerde videokaart van ATI. Omdat deze niet uitgerust is met eigen video geheugen, maar een deel van het gewone systeem geheugen gebruikt, was de geteste laptop, die uitgerust was met 1GB Ram, nauwlijks geschikt voor hedendaagse 3D computer games.

 

De 160 GB harde schijf van Fujitsu is groter dan we hadden verwacht en kan zelfs grote multimedia mappen bewaren. De prestaties van de hardeschijf, gemeten met HDTune, zijn vrij goed. De disk is vrij stil wanneer deze gebruikt wordt.

Dagelijks kantoor werk kan vlot gebeuren met de HP Compaq 6715s. Ongeacht het aantal internet pagina's die geopent zijn, of hoe groot de Exel sheets zijn, de prestaties zijn altijd toereikend. Dit is ook omdat XP geinstalleerd is in plaats van Vista. Windows Vista zou niet goed werken met slechts 1 GB RAM. Momenteel is, wanneer je upgrade naar Vista, nog een geheugen upgrade ten sterkste aan te bevelen. Dankzij een eenvoudig klepje aan de onderzijde van de laptop kan elke onhandige-harry dit probleemloos doen.

 

Onze benchmarks laten echter zien dat deze AMD platform laptop duidelijk steeds minder goed presteerd dan laptops met een vergelijkbare Intel processors betreffende 3D prestaties en rekenkracht. Terwijl het verschil niet zo duidelijk is in 3DMark06, wordt de AMD processor duidelijk ingehaald door een op eenzelfde snelheid geklokte Intel processor. De HP Compaq 6715s met een AMD processor haalt 1481 punten terwijl de HP Compaq 6720s met een T7250 processor van Intel 1628 punten schoort. Het verschil is groter in de PCMark05 benchmark, waarbij de eerste 3047 punten haalt, en de tweede 3715 punten. De laptop met de Intel processor is dus ongeveer 20% beter op dit vlak.

3DMark 2001SE Standard
4576 punten
3DMark 03 Standard
1441 punten
3DMark 05 Standard
928 punten
3DMark 06
320 punten
Help
PCMark 05 Standard
3047 punten
Help
Cinebench R10
 InstellingenWaarde
 Rendering Single 32Bit1660 Points
 Rendering Multiple CPUs 32Bit3069 Points
 Shading 32Bit556 Points
160 GB - 5400 rpm
Overdrachtssnelheid Minimum: 11.2 MB/s
Overdrachtssnelheid Maximum: 47.8 MB/s
Overdrachtssnelheid Gemiddeld: 34.6 MB/s
Toegangstijd: 19.6 ms
Pieksnelheid: 84.9 MB/s
CPU-gebruik: 1.6 %

Emissies

Geluidsdruk

 

In onbelaste toestand is de HP Compaq 6715s een stille zakelijke laptop. Zelfs met gebruikelijke belasting zal je bijna niets anders horen dan een stil gezoem van de hardeschijf. Vanwege de geluidsdruk van net 32,0 dB(A) is de laptop zelfs in stille omgevlingen bijna onhoorbaar. Als de belasting voor een tijdje toeneemt, komt er naast het geluid van de hardeschij ook nog een zacht geluid van de ventilator bij. We maten een maximum van ongeveer 35,0 dB(A) - wat erg laag is.

Als de processorbelasting blijft duren schiet de fan na enige tijd naar een hoger niveau. Desondanks, een maximum van 40,4 dB(A) zal bijna niemand storen, ook geen erg gevoelige mensen. De DVD drive is ook erg stil. Als je DVD films kijkt of data kopieerd, mocht hij echter wel wat sneller zijn.

Geluidsniveau

Onbelast
31.8 / 35.1 / 35.3 dB (A)
HDD
33 dB (A)
DVD
37.6 / 40.2 dB (A)
Belasting
39.6 / 40.4 dB (A)
 
 
 
30 dB
stil
40 dB(A)
hoorbaar
50 dB(A)
luid
 
min: dark, med: mid, max: light    (15 cm afstand)

Temperatuur

Dankzij zijn grote behuizing is wordt de HP Compaq 6715s niet erg warm. Na enkele uren met intensieve berekeningen te werken, veranderen de voelbare temperaturen bijna niet. De maximum gemeten temperaturen zijn 34,6°C aan de bovenzijde en 36,2 °C aan de onderzijde. Het plastic wordt dus slechts hand-warm. Als je enkel kantoortoepassingen draait, liggen de temperaturen zelfs nog lager, hoewel de ventilator niet veel draait.

Max. Belasting
 32.2 °C32.2 °C32.4 °C 
 34.6 °C32.4 °C30.6 °C 
 28.2 °C28.6 °C27.4 °C 
Maximum: 34.6 °C
Gemiddelde: 31 °C
30 °C31.4 °C30.2 °C
36.2 °C35.8 °C29.6 °C
34 °C34.4 °C26.4 °C
Maximum: 36.2 °C
Gemiddelde: 32 °C
Kamertemperatuur 25 °C

Speakers

Het geluid van de twee speakers aan de voorkant volstaat, en ze klinken niet snel overstuurd, zelfs wanneer het volume open gezet wordt. Het geluid is lichtjes onduidelijk, middentonen overstemmen, maar bassen zijn nauwlijks hoorbaar.

Batterijduur

Afhankelijk van het gebruik verschilt de batterijduur erg. De Battery Eaters Classic test resulteerde in 52 minuten draaitijd. De draaitijd van de 47 Wh batterij in niet veeleisende maximum runtime test, is viereneenhalf uur metminimale helderheid voor het scherm, wat een goed resultaat is. In de WLAN test met maximale helderheid moest de AMD proesoor na tweeëneenhalf terug ingestoken worden. Dat betekend een gemiddeld verbruik van 17 Watt - Intel laptops van tegenwoordig vragen overigens niet veel minder.

 

Als je langer zonder adapter wilt werken, zou je het moeten overwegen om een extra batterij aan te schaffen. Afhankelijk van zijn capaciteit kan de batterijduur verdubbeld of zelfs verdrievoudigd worden. Deze extra batterij kan aan de onderzijde van de laptop bevestigd worden, zoals een docking station. De meeste kunnen met andere laptops van HP uit het zakelijk segment werken.

 

Overigens: de hoofdbatterij van de HP Compaq 6715s is volledig compatibel met zowat alle andere zakelijke laptops van HP Terwijl de batterij van de HP Compaq 6715s volgens het label slechts een capaciteit van 47 Wh heeft, hebben andere batterijen in een identieke vorm uit een andere zakelijke laptop een capaciteit van 52 Wh. Wanneer je een andere hoofdbatterij koopt, doe je er goed aan om een met een hogere capaciteit te kopen als het prijsverschil niet te hoog ligt.

Stroomgebruik
Uit / Standbydarklight 0 / 0 Watt
Inactiefdarkmidlight 13 / 22.3 / 24.3 Watt
Belasting midlight 51.1 / 58.5 Watt
 color bar
Key: min: dark, med: mid, max: light        
Batterijduur
Inactief (zonder WLAN, minimale helderheid)
4h 29min
Surfen met WLAN
2h 41min
DVD
1h 34min
Belast (maximale helderheid)
0h 52min

Besluit

HP bespaard geld in het ontwerp van de Compaq 6715s waar ze ook kunnen. De garantie op deze Compaq 6715s is slechts een jaar, hij wordt bijna zonder accessoires geleverd, de goedkopere AMD technlogie wordt gebruikt in plaats van de welbekende Intel technologie, een batterij met een lagere capaciteit dan andere laptops van HP wordt gebruikt, en de interface uitvoering en de beveiligings functionaliteiten werden ingekort. Desondanks is het eindproduct wel in orde omdat die functionaliteiten, hierboven genoemd, eerder een luxe zijn, maar geen vereiste.

 

Aan de andere kant, de belangrijkste aspecten voor dagelijks gebruik zijn ergonomie, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid, wat ook de punten zijn waarin de Compaq 6715s in scoort. De behuizing toont vakmanschap aan zonder tekortkomingen. Het toetsenbord is, zoals we van HP gewend zijn, goed. Verder is de laptop stil en uitgerust met een niet-reflecterend beeldscherm met een goedeheiderheid. Deze aspecten van een goede zakelijke laptop ontbreken meestal bij andere laptops uit dezelfde prijsklasse. Waar je hem op het werk ook voor gebruikt, hij blijkt snel een betrouwbare partner te zijn.

Binnenin de HP Compaq vinden we een Turion X2 CPU van AMD terug, die voldoende rekenkracht bied voor dagelijks gebruik. Echter, de al slechts 1 GB RAM moet nog gedeeld worden met de geintegreerde ATI videokaart. Dit is onder Windows XP geen enkel probleem, maar als je ooit van plan bent om naar Vista te upgraden, raden we aan om eerst naar minstens 2GB RAM te upgraden.

HP Compaq 6715s
HP Compaq 6715s

Rest ons nog Misco Germany Inc. te bedanken, die ons vriendelijk voorzagen van een testexemplaar. Je kan deze laptop hier ook kopen.

HP Compaq 6715s
Reviewed: HP Compaq 6715s, provided by:
Misco.de

Specificaties

HP Compaq 6715s
Grafische kaart
ATI Radeon Xpress 1250
Geheugen
1024 MB 
, DDR2 PC5300 667MHz
Beeldscherm
15.4 inch 16:10, 1280x800 pixel, glimmend: nee
Moederbord
AMD M690T
Opslag
160 GB - 5400 rpm, 160 GB 
, 5400 rpm, FUJITSU MHY2160BH
Geluidskaart
Analog Devices AD1981 HD Audio
Verbindingen
1 PC-Kaart, 2 USB 2.0, 1 DVI, 56k Modem, 1 Kensington Lock, Audio Verbindingen: Microphone, Headphones
Netwerkmogelijkheden
Broadcom NetLink Fast Ethernet (10/100MBit), Broadcom 802.11a/b/g (a/b/g), Bluetooth V2.0+EDR
Optische drive
Optiarc DVD RW AD-7561A
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 3.3 - 4.0 x 36.8 x 26.7
Batterij
47 Wh Lithium-Ion, 10.8V
Besturingssysteem
Microsoft Windows XP Professional 32 Bit
Bijkomende functionaliteiten
12 Maanden Garantie
Gewicht
2.735 kg, Voeding: 393 g
Prijs
600 Euro

 

De HP Compaq 6715s heeft een zakelijk, fatsoenlijk ontwerp meegekregen.
De HP Compaq 6715s heeft een zakelijk, fatsoenlijk ontwerp meegekregen.
... kan je een extra batterij aansluiten. Afhankelijk van het model, kan de batterijduur verdubbeld of zelfs verdrievoudigd worden.
... kan je een extra batterij aansluiten. Afhankelijk van het model, kan de batterijduur verdubbeld of zelfs verdrievoudigd worden.
Als de duur van de 47 Wh batterij niet volstaat voor jou...
Als de duur van de 47 Wh batterij niet volstaat voor jou...
Onder een covertje aan de onderzijde bevind zich nog een leeg geheugen slot en een WLAN module van Broadcom.
Onder een covertje aan de onderzijde bevind zich nog een leeg geheugen slot en een WLAN module van Broadcom.
De twee luidsprekers aan de voorzijde hebben een acceptabele klank.
De twee luidsprekers aan de voorzijde hebben een acceptabele klank.
Ongebruikelijker: de DVD brander ondersteund Lightscribe. Veel gebruikers zouden echter twee extra USB poorten willen dan dat.
Ongebruikelijker: de DVD brander ondersteund Lightscribe. Veel gebruikers zouden echter twee extra USB poorten willen dan dat.
Uitbreidingskaarten kunnen in het PCMCIA slot gestoken worden. ExpressCards worden niet ondersteund door deze laptop.
Uitbreidingskaarten kunnen in het PCMCIA slot gestoken worden. ExpressCards worden niet ondersteund door deze laptop.
Het testexemplaar was uitgerust met AMD technologie.
Het testexemplaar was uitgerust met AMD technologie.
Het touchpad is duidelijk afgezonderd van de polssteun. Hij werkte goed tijdens onze tests, maar hij is niet zo nauwkeurig als we gewend zijn van duurdere HP laptops.
Het touchpad is duidelijk afgezonderd van de polssteun. Hij werkte goed tijdens onze tests, maar hij is niet zo nauwkeurig als we gewend zijn van duurdere HP laptops.
WLAN en Bluetooth kunnen eenvoudig in- en uitgeschakeld worden door knopjes.
WLAN en Bluetooth kunnen eenvoudig in- en uitgeschakeld worden door knopjes.
Een eerste blik op de status LEDs aan de voorzijde, informeren ons over de batterijtoestand, hardeschijf activiteit, WLAN, en aan/uit toestand.
Een eerste blik op de status LEDs aan de voorzijde, informeren ons over de batterijtoestand, hardeschijf activiteit, WLAN, en aan/uit toestand.
Het toetsenbord is zowat de beste uit deze categorie. Enkel het gebruikte plastic blijkt niet van hetzelfde hogekwaliteits plastic te zijn dat HP in de duurdere laptops gebruikt.
Het toetsenbord is zowat de beste uit deze categorie. Enkel het gebruikte plastic blijkt niet van hetzelfde hogekwaliteits plastic te zijn dat HP in de duurdere laptops gebruikt.
Aan de achterzijde van deze laptop, wordt de laptop duidelijk dikker, zodat typen zelfs nog gebruiksvriendelijker wordt.
Aan de achterzijde van deze laptop, wordt de laptop duidelijk dikker, zodat typen zelfs nog gebruiksvriendelijker wordt.
Met slechts enkele interfaces uitgerust volstaat zelfs dit simpele ontwerp.
Met slechts enkele interfaces uitgerust volstaat zelfs dit simpele ontwerp.
Hij ziet er niet echt modern uit, in plaats daarvan domineren functionliteit en stabiliteit.
Hij ziet er niet echt modern uit, in plaats daarvan domineren functionliteit en stabiliteit.
Het testexemplaar was uitgerust met een 160 GB hardeschijf.
Het testexemplaar was uitgerust met een 160 GB hardeschijf.

Similar Notebooks

Laptops met dezelfde schermgrootte en gewicht

Kort testrapport HP EliteBook 755 G4 (AMD PRO A12-9800B) Laptop
Radeon R7 (Bristol Ridge), Bristol Ridge PRO A12-9800B, 15.6", 1.834 kg
Kort testrapport HP EliteBook 850 G4 (Core i5, Full HD) Laptop
HD Graphics 620, Core i5 7200U, 15.6", 1.883 kg
Kort testrapport HP ProBook 650 G3 Z2W44ET Notebook
HD Graphics 620, Core i5 7200U, 15.6", 2.31 kg
Kort testrapport HP EliteBook 840 G4 (7200U, Full HD) Laptop
HD Graphics 620, Core i5 7200U, 14", 1.48 kg
Kort testrapport HP 15-ba077ng Notebook
Radeon R7 (Bristol Ridge), Bristol Ridge A12-9700P, 15.6", 1.96 kg
Kort testrapport HP ProBook 470 G4 Notebook
GeForce 930MX, Core i7 7500U, 17.3", 2.77 kg
Kort testrapport HP ProBook 430 G4 (Core i7, Full HD) Notebook
HD Graphics 620, Core i7 7500U, 13.3", 1.577 kg
Kort testrapport HP ProBook 440 G4 (Core i7, Full-HD) Notebook
GeForce 930MX, Core i7 7500U, 14", 1.702 kg
Kort testrapport HP 15-ay116ng Notebook
HD Graphics 620, Core i5 7200U, 15.6", 2.04 kg
Kort testrapport HP ProBook 450 G4 Y8B60EA Notebook
GeForce 930MX, Core i7 7500U, 15.6", 2.04 kg

Price Comparison

Pricerunner.de

Pro

+Stable Case
+Exemplary workmanship
+User-friendly input devices
+Low noise emissions
+Fast AMD processor
+WLAN switch
+Big hard disk
+Lightscribe
 

Contra

-Sparse interface equipment
-Slightly uneven display illumination
-Big case
-Only 1 year warranty

Rating

HP Compaq 6715s - 23-12-2007
Kristian Kübeck

Behuizing
85%
Toetsenbord
86%
Aanwijsapparaat
85%
Aansluitmogelijkheden
73%
Gewicht
78%
Batterij
76%
Beeldscherm
60%
Gaming-performance
54%
Applicatie-performance
77%
Temperatuur
90%
Luidheid
82%
Extra punten
88%
Gemiddelde
78%
80%
Office - Gewogen Gemiddelde
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Archief van onze testrapporten > HP Compaq 6715s Notebook
Kristian Kübeck, 2008-04-22 (Update: 2008-11-18)