Notebookcheck Logo

Google Gemini: AI chatbot Bard is dood, Gemini Advanced (Ultra 1.0) als abonnement voor 22 euro

De Google AI chatbot Bard is dood. Zijn AI-opvolger heet Google Gemini.
De Google AI chatbot Bard is dood. Zijn AI-opvolger heet Google Gemini.
Google heeft zijn AI-chatbot Bard hernoemd naar Google Gemini en ook nieuwe functies en verbeteringen toegevoegd aan zijn krachtigste kunstmatige intelligentie: 40 talen ondersteund, Gemini app voor Android en iPhone (in de Google app voor iOS) is beschikbaar in de VS.

De Google chatbot Bard is dood. Zijn AI-opvolger heet Google Gemini en is gebaseerd op het gelijknamige AI-model, dat de internetgigant begin december 2023 presenteerde in drie prestatieniveaus: Gemini Nano, Gemini Pro en Gemini Ultra. Gemini Ultra is Google's krachtigste AI-model en is bedoeld voor zeer complexe taken.

Google Gemini is nu gratis online beschikbaar in 40 talen, waaronder Duits en Engels. In de VS kunnen Google-gebruikers de Gemini AI in een nieuwe Gemini app voor Android op smartphones, zoals de Google Pixel 8 Pro(te koop bij Amazon). Op de Apple iPhone kan Gemini gebruikt worden in de Google app voor iOS. De gratis versie van Gemini gebruikt het AI-model Pro 1.0. Als u nog meer functies en prestaties wilt, biedt Google Gemini Advanced aan als AI-abonnement.

Met de betaalde professionele versie Gemini Advancedlanceert Google een nieuwe AI-abonnementsdienst in 150 landen, die gebruik maakt van zijn op dit moment krachtigste AI-platform, Gemini Ultra 1.0. Gemini Advanced is al beschikbaar in Duitsland, maar momenteel alleen in het Engels. Voor de lancering van Gemini Advanced in Duitsland geeft Google zijn abonnees het Google One AI Premium abonnement voor twee maanden met een abonnementsprijs van 43,98 euro. Daarna kost het Google One AI abonnement 21,99 euro per maand.

Daarnaast bevat dit Google One-abonnement 2 TB opslagruimte in Google Foto's, Gmail en Google Drive voor abonnees en maximaal 5 andere personen. Volgens Google zal Gemini voor Gmail, Docs en andere tools binnenkort beschikbaar zijn. Bovendien zijn er nog meer voordelen (afhankelijk van het land) van Google One Premium zoals een terugbetaling van 10% als Google Store-tegoed bij de aankoop van apparaten, meer functies in Google Meet zoals groepsvideogesprekken met een duur van meer dan 1 uur, evenals meer functies in Google Calendar (verbeterde planning).

Afbeelding: Google | Cloud TPU v5p: Supercomputer en AI-accelerator in een datacenter van Google.
Afbeelding: Google | Cloud TPU v5p: Supercomputer en AI-accelerator in een datacenter van Google.

Zoals Sundar Pichai - CEO van Google en Alphabet - onthult in zijn blogpost https://blog.google/technology/ai/google-gemini-update-sundar-pichai-2024/is Gemini ook te vinden in andere Google-producten zoals Workspace en Google Cloud. Duet AI wordt Gemini voor Workspace, waardoor klanten het nieuwe AI-genie Gemini kunnen gebruiken in Gmail, Docs, Spreadsheets, Presentaties en Ontmoeten via het Google One AI Premium-abonnement. Duet AI wordt in de komende weken ook Gemini voor Cloud-klanten.

Bron(nen)

Google

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Google Gemini: AI chatbot Bard is dood, Gemini Advanced (Ultra 1.0) als abonnement voor 22 euro
Ronald Matta, 2024-02- 9 (Update: 2024-02- 9)