Notebookcheck Logo

GPD Win 4: Multifunctioneel dock en verlicht toetsenbord bevestigd voor aankomende gaming handheld

De GPD Win 4 wordt een van de vele Radeon 680M-powered gaming handhelds. (Beeldbron: GPD)
De GPD Win 4 wordt een van de vele Radeon 680M-powered gaming handhelds. (Beeldbron: GPD)
GPD heeft meer informatie bevestigd over de Win 4, zijn volgende gaming handheld. De GPD Win 4 zal de strijd aangaan met bijvoorbeeld de nieuwe ONEXPLAYER mini Pro en wordt gelanceerd met een first-party dock en een beter toetsenbord dan dat van zijn voorganger.

GPD blijft details plagen over de Win 4, een gaming handheld die het bedrijf onlangs vergeleek met de Valve Steam Deck. Het onderstreept de geloofsbrieven van de laatste als het te kloppen handheld gaming apparaat, de Steam Deck heeft ook de prestaties kroon gehouden voor een tijdje op dit punt. Bedrijven als GPD krijgen echter eindelijk toegang tot de Ryzen 7 6800Umet Zen 3+ CPU-kernen en de Radeon 680M, een iGPU gebaseerd op AMD's RDNA 2 architectuur.

Vervolgens heeft GPD bevestigd dat de Win 4 zal worden geleverd met een verlicht toetsenbord, wat handig zou moeten zijn bij het gebruik van het apparaat bij weinig licht. Gelukkig heeft GPD afgezien van het aanraakgevoelige toetsenbord dat in de Win 3. In zijn plaats zijn conventionele chiclettoetsen die vijf rijen overspannen. Zoals de afbeelding hieronder laat zien, heeft GPD ook een functie rij toegewezen aan de bovenste rij, evenals een paar snelkoppelingen naar andere toetsen.

Daarnaast heeft GPD een voorbeeld gegeven van een first-party dock. Vermoedelijk wordt de Win 4 aangesloten via een USB Type-C poort, het dock heeft een full-sized HDMI-poort voor het aansluiten van de Win 4 op een externe monitor, samen met drie USB Type-A poorten voor het gebruik van randapparatuur en RJ45 voor bekabeld internet. Voor zover we kunnen zien, zal de enige USB Type-C poort nodig zijn om het dock en de Win 4 van stroom te voorzien. Hopelijk blijven de overige poorten van de Win 4 ook bruikbaar in gedockte modus. Volgens GPD zal de Win 4 in de komende maanden op een niet nader genoemde crowdfunding website belanden; de prijzen worden binnenkort ook bekendgemaakt.

Koop de GPD Win 3 op Amazon

(Beeldbron: GPD)
(Beeldbron: GPD)
(Beeldbron: GPD)
(Beeldbron: GPD)

Bron(nen)

@softwincn (1) (2) (3) (4)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > GPD Win 4: Multifunctioneel dock en verlicht toetsenbord bevestigd voor aankomende gaming handheld
Alex Alderson, 2022-09-21 (Update: 2022-09-21)