Notebookcheck Logo

Fujifilm lanceert deze maand volgens geruchten een US$100 Instax hybride camera

De geruchte camera zou functioneel vergelijkbaar zijn met de Instax mini Evo (Afbeelding Bron: Fujifilm - bewerkt)
De geruchte camera zou functioneel vergelijkbaar zijn met de Instax mini Evo (Afbeelding Bron: Fujifilm - bewerkt)
Fuji Rumors heeft uit betrouwbare bron vernomen dat Fujifilm deze maand een camera gaat uitbrengen in het kader van de Instax-serie instantcamera's. De camera zou "heel klein en volledig digitaal" zijn en naar verluidt US$100 kosten, waardoor het een compacte, instapmodel broer of zus wordt van de huidige hybride mini Evo en mini LiPlay modellen.

De lancering van de middenformaat GFX100 II en drie G-mount lenzen vorige week leek even genoeg nieuws te zijn van Fujifilm. Fuji Rumors heeft echter zojuist informatie ontvangen van een bron die beweert dat er deze maand nog een Fujifilm productrelease zal plaatsvinden. Het gerucht gaat dat er een nieuwe camera wordt gelanceerd, niet onder de X of GFX serie, maar als onderdeel van de Instax instant camera line-up.

De camera zou "heel klein" en "volledig digitaal" zijn. Op basis van de eerstgenoemde beschrijving is het veilig om te zeggen dat de camera geschikt is voor Fujifilm's 'mini' instantfilm in creditcardformaat (niet de formaten Square of Wide). Het "volledig digitale" is een enigszins raadselachtige woordkeuze, aangezien de huidige Instax line-up wordt gecategoriseerd onder 'analoog' of 'hybride' - waarschijnlijk de enige twee manieren om instant camera's accuraat te beschrijven. Analoog verwijst naar het klassieke mechanisme waarbij je door de optische zoeker fotografeert en de foto direct wordt afgedrukt. Voorbeelden hiervan zijn de Instax mini 12, mini 90 en het hele huidige assortiment van Polaroid.

De mini LiPlay is momenteel het kleinste hybride Instax-model (Afbeelding Bron: Fujifilm - bewerkt)
De mini LiPlay is momenteel het kleinste hybride Instax-model (Afbeelding Bron: Fujifilm - bewerkt)

Bij het hybride type kun je kadreren op een LCD-scherm zoals bij een gewone digitale camera, effecten of filters toepassen en vervolgens kiezen of je wel of geen afdruk wilt maken, zodat je geen film verspilt aan slechte opnamen. Huidige voorbeelden zijn de Instax mini Evo en mini LiPlay, en het lijkt het meest waarschijnlijk dat de nieuwkomer van dit type zal zijn. De mini LiPlay is met 82,5 x 122,9 x 36,7 mm (3,25 x 4,84 x 1,44 inch) de kleinste van de Instax line-up, dus we kunnen verwachten dat de nieuwe camera ook zo groot zal zijn, zo niet kleiner.

Een ander punt om op te merken is dat de nieuwe camera naar verluidt US$100 gaat kosten, waardoor het een instapmodel wordt in vergelijking met de mini Evo en mini LiPlay, die beide US$199 kosten bij lancering. Instantcamera's verkopen de laatste jaren erg goed: de Instax serie is een van Fujifilm's grootste geldmakersen blijft elk jaar groeien, dus het is logisch om deze serie uit te breiden. Interessant is dat, terwijl Fujifilm verder uitbreidt aan de betaalbare kant van dit segment met een camera van US$100, Polaroid heeft gekozen voor het hogere segment met zijn onlangs gelanceerdeonlangs gelanceerde US$599 I-2 handmatige instant camera.

Je kunt de retro Fujifilm Instax mini 90 Neo Classic kopen op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 09 > Fujifilm lanceert deze maand volgens geruchten een US$100 Instax hybride camera
Vishal Bhardwaj, 2023-09-18 (Update: 2023-09-18)