Notebookcheck Logo

EncroPi: USB-stick gebaseerd op de RP2040 met een display komt als een veilige SD-kaartlezer

De EncroPi is een USB-stick met een paar trucs in zijn mouw. (Afbeelding bron: Kickstarter)
De EncroPi is een USB-stick met een paar trucs in zijn mouw. (Afbeelding bron: Kickstarter)
De EncroPi is een USB-stick gebaseerd op de RP2040 microcontroller. De EncroPi zou in staat zijn om bestanden snel en veilig te versleutelen, heeft een display, een real-time klok (RTC) en kan op Kickstarter worden gesteund voor slechts £35.

SB Components heeft de EncroPi gepresenteerd op Kickstartergepresenteerd, die is gebaseerd op de RP2040. De RP2040, die vorig jaar werd geïntroduceerd, is een microcontroller met dubbele ARM Cortex-M0+ kernen en 264 kB ingebed SRAM. Verder is hij voorzien van GPIO en USB 1.1 connectiviteit, plus ondersteuning voor SPI flash. SB Components is er volgens eigen zeggen in geslaagd de RP2040 te gebruiken voor een USB-sleutel die gegevens kan lezen, opslaan en versleutelen.

De EncroPi meet 25 x 74 mm en is ook voorzien van de DS3231, een real-time klok (RTC) module. Bovendien is de EncroPi voorzien van een CR1220 3V batterij voor de voeding van de RTC, zodat het apparaat zijn klok ook zonder USB-voeding kan handhaven. Bovendien heeft SB Components een 1,14-inch LCD-scherm opgenomen dat werkt bij 240 x 135 pixels voor het weergeven van de huidige tijd en zelfs voor wat lichte programmering.

Zoals de marketingafbeeldingen laten zien, heeft de EncroPi een microSD-kaartsleuf voor de opslag van gegevens, waarnaar en van waaruit het gegevens kan overbrengen via de USB 2.0 Type-A poort. Ter referentie geeft SB Components aan dat de EncroPi ondersteuning biedt voor AES, Twofish, Triple DES en RSA encryptiemethoden of als hardwaresleutel voor authenticatie. Overigens wordt de EncroPi ook geleverd met een temperatuursensor. Momenteel is de EncroPi te bestellen op Kickstartervoor £35 als een enkele unit. Als alternatief kunt u vijf units kopen voor 50 pond, wat een besparing van 150 pond zou betekenen. SB Components hoopt de EncroPi vanaf september 2022 te kunnen leveren; het bedrijf heeft het bescheiden doel van de Kickstartercampagne doel bereikt.

(Afbeelding bron: Kickstarter)
(Afbeelding bron: Kickstarter)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > EncroPi: USB-stick gebaseerd op de RP2040 met een display komt als een veilige SD-kaartlezer
Alex Alderson, 2022-08- 5 (Update: 2022-08- 5)