Notebookcheck Logo

Elon Musk biedt Apple Starlink satelliet connectiviteit aan zoals het met Globalstar ging voor de iPhone 14

De Emergency SOS satellietdienst van de iPhone 14 maakt geen gebruik van Starlink (afbeelding: Apple)
De Emergency SOS satellietdienst van de iPhone 14 maakt geen gebruik van Starlink (afbeelding: Apple)
Elon Musk is in gesprek met Apple over Starlink satellietconnectiviteit, maar voor de iPhone 14 is hij in zee gegaan met de concurrerende satellietdienstverlener Globalstar. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Apple 95% van het geld dat Globalstar nodig heeft voor nieuwe satellieten die zijn Emergency SOS-dienst ondersteunen, voorschieten.

De nieuwe iPhone 14 modellen van Apple zijn de tweede aangekondigde telefoons met satellietconnectiviteit voor noodberichtendiensten na de Mate 50 lijn. In plaats van Elon Musk's Starlink, die een exclusieve overeenkomst tekende met T-Mobile voor een soortgelijke functie, ging Apple in zee met Globalstar als satellietconnectiviteitsprovider voor de iPhone 14.

Ondanks de deal met Apple, zonk de aandelenkoers van Globalstar toen Elon Musk tweette dat Starlink ook in gesprek is geweest met Apple over satellietdiensten. "We hebben een aantal veelbelovende gesprekken gehad met Apple over Starlink connectiviteit," zei hij, zonder te verduidelijken waarom Apple in plaats daarvan met Globalstar in zee is gegaan dan. Hij gaf een aantal aanwijzingen door toe te voegen dat de "sluitende link van de ruimte naar de telefoon zal het beste werken als telefoon software en hardware aan te passen aan de ruimte gebaseerde signalen vs Starlink zuiver emuleren mobiele toren."

Apple naar verluidt met Globalstar in zee is gegaan voor de satellietverbinding onder de nogal strikte voorwaarde om "85% van zijn huidige en toekomstige netwerkcapaciteit te leveren" om de satellietfunctie van de iPhone te ondersteunen die in november live zal gaan. In ruil daarvoor zal Apple helpen door 95% van de nieuwe satellieten te financieren en het personeel dat nodig is om zijn nieuwe Emergency SOS-aanbod te onderhouden. In haar uitgebreide SEC-filing voorspelt Globalstar nu recordinkomsten van US$185-$230 miljoen voor 2023, met een verhoging tot US$310 miljoen voor 2026, "het eerste volledige jaar dat alle nieuwe satellieten van het bedrijf operationeel zijn".

Met de Emergency SOS-optie op de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max kunnen eigenaars een bericht om hulp sturen als er geen cellulaire connectiviteit is. Bij heldere hemel kan het bericht binnen 15 seconden worden verzonden, aldus Apple, terwijl dit bij bewolking minuten kan duren. Apple biedt de Emergency SOS-functie gratis aan op de iPhone 14 gedurende twee jaar, of tot de volgende grote upgrade-cyclus.

Koop een vernieuwde Apple iPhone 13 Pro Max op Amazon

Bron(nen)

WSJ (paywall), Elon Musk (Twitter)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Elon Musk biedt Apple Starlink satelliet connectiviteit aan zoals het met Globalstar ging voor de iPhone 14
Daniel Zlatev, 2022-09- 9 (Update: 2022-09- 9)