Notebookcheck Logo

Diablo IV landt op Steam met 25% korting, is geverifieerd voor het Steam deck, maar krijgt vernietigende kritieken

Diablo IV kan nu zonder problemen op het Steam-deck gespeeld worden. (Afbeelding: Acitvision Blizzard)
Diablo IV kan nu zonder problemen op het Steam-deck gespeeld worden. (Afbeelding: Acitvision Blizzard)
Diablo IV is nu beschikbaar op Steam en kan eindelijk zonder problemen op het Steam Deck gespeeld worden. Het spel is zelfs officieel geverifieerd voor de spelhandheld en draait behoorlijk goed op het Steam Deck. Gamers zijn echter allesbehalve blij met Diablo IV.

Diablo IV is nu verkrijgbaar op Steamhet spel wordt tot 24 oktober aangeboden met 25% korting, wat betekent dat de standaardversie nu US$52,49 kost, de Digital Deluxe Edition US$67,49 en de Ultimate Edition US$74,99.

De systeemvereisten zijn relatief bescheiden - Blizzard vereist minstens een Intel Core i5-2500K, een GeForce GTX 660 en 90 GB opslagruimte om het spel soepel te kunnen spelen in een resolutie van 720p op lage detailniveaus. Dankzij deze lage vereisten kon Valve het spel officieel verifiëren voor het Steam Deck. Zoals de volgende ingesloten video van Santiago Santiago laat zien dat Diablo IV gemiddeld iets meer dan 50 frames per seconde haalt op het Steam Deck bij lage tot gemiddelde grafische instellingen op de native resolutie van 1.280 x 800.


Diablo IV heeft al meer dan 1000 gebruikersrecensies op Steam, die Valve als "gebalanceerd" omschrijft - maar 48% negatieve recensies kunnen nauwelijks een succes genoemd worden. Spelers klagen vooral over in-game aankopen die soms veel te duur zijn, lege spelwerelden, te weinig content in nieuwe seizoenen en de onbetrouwbare servers van Blizzard.

Aangezien het spel alleen gespeeld kan worden met een actieve internetverbinding, gaat de voortgang van het spel verloren als de verbinding met de server wordt onderbroken. De gebruikersbeoordeling op Metacriticis met 2,8 van de mogelijke 10 punten nog slechter; spelers op dit platform klagen ook over het gebrek aan motivatie op de lange termijn en de vele technische problemen.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 10 > Diablo IV landt op Steam met 25% korting, is geverifieerd voor het Steam deck, maar krijgt vernietigende kritieken
Hannes Brecher, 2023-10-20 (Update: 2023-10-20)