Notebookcheck Logo

De teaser van de Moondrop HiFi-telefoon geeft een glimp van de eerste smartphone van het merk

Audiospecialist Moondrop plaagt zijn allereerste telefoon (Afb. bron: Moondrop)
Audiospecialist Moondrop plaagt zijn allereerste telefoon (Afb. bron: Moondrop)
Moondrop is geen nieuwe naam voor audiofielen. Het merk heeft een uitgebreid assortiment high-end in-ear monitors en hoofdtelefoons die gericht zijn op het leveren van Hi-Res audio. Het lijkt erop dat het bedrijf zich ook gaat wagen op de smartphonemarkt door een hifi-telefoon uit te brengen.

Audiofielen hebben beperkte keuzes bij de aanschaf van een nieuwe telefoon met hifi-audio. Dus nemen de meesten hun toevlucht tot draagbare AMP en DAC om te genieten van hifi-audio van hun smartphones. Wat betreft telefoons met ondersteuning voor Hi-Res of lossless audio, de Sony Xperia 1V, Google Pixel 8 (128 GB Pixel 8 Pro momenteel $799 op Amazon), en de Asus ROG Phone 8-serie behoren tot de recente releases. Maar het lijkt erop dat er binnenkort een nieuwe concurrent in het segment komt, de Moondrop HiFi telefoon.

Het bedrijf staat bekend om high-end in-ear monitors en hoofdtelefoons. Het heeft zelfs een goed portfolio van USB-dongles die gericht zijn op hifi-audio, en zoals de laatste teaser suggereert, staat Moondrop op het punt om de smartphonemarkt te betreden met de lancering van een "5G HiFi Mobile Audio Device"

Er zijn niet veel details beschikbaar over de hifi-telefoon, maar de website suggereert dat het apparaat MIAD 01 zou kunnen gaan heten. De teaser hint ook naar een vierkant ontwerp zoals de Sony Xperia 1V (256 GB momenteel $1.198 op Amazon) met volume- en aan/uit-knoppen aan de linkerkant van de smartphone.

Hoewel u zou kunnen aanvoeren dat de Moondrop MIAD 01 een concurrent zou kunnen zijn voor de Sony Walkman of andere Hi-Res draagbare audioapparatende teaser staat in het gedeelte "Telefoon" van de officiële website. Er wordt ook geen onthullingsdatum genoemd. Het enige wat er in de teaser staat is "Verken de integratie van kunst en rede", met daaronder de tekst "Coming Soon".

Wat speculaties betreft, aangezien het een HiFi-telefoon is, zal het apparaat waarschijnlijk een hoofdtelefoonaansluiting hebben met een ingebouwde Hi-Res DAC. Het zou ook high-end draadloze codecs kunnen bevatten zoals Sony's LDAC, LHDCen aptX Lossless. Maar niets hiervan is bevestigd omdat het merk nog geen details over de smartphone heeft verstrekt.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > De teaser van de Moondrop HiFi-telefoon geeft een glimp van de eerste smartphone van het merk
Abid Ahsan Shanto, 2024-02-11 (Update: 2024-02-11)