Notebookcheck Logo

Chinees gamingbedrijf NetDragon benoemt virtuele humanoïde robot tot CEO

Volgende premiers en presidenten? (Image Source: TechZone360)
Volgende premiers en presidenten? (Image Source: TechZone360)
NetDragon Websoft staat nu onder leiding van mevrouw Tang Yu, een van de meest geavanceerde virtuele humanoïde robots aangedreven door AI. Afgezien van de gebruikelijke leidinggevende verantwoordelijkheden, kan CEO Tang Yu fungeren als een real-time data hub en analytisch hulpmiddel.

AI en de Metaverse lijken de volgende grote dingen te zijn wat technologie betreft. Terwijl de Metaverse nogal een controversieel onderwerp is met zijn cryptocurrency en NFT implicaties, lijkt AI te worden omarmd als een geweldig hulpmiddel om automatisering te vergemakkelijken en de menselijke kennis te vergroten voorbij de biologische beperkingen. Dankzij machinaal lerende processorenheeft AI de afgelopen jaren een aanzienlijke evolutie doorgemaakt, tot op het punt waarop virtuele personen die volledig worden aangedreven door AI-algoritmen gemakkelijk kunnen communiceren en zelfs grapjes kunnen maken met menselijke gesprekspartners. Het Hong Kongse gamebedrijf NetDragon tilt nu de mens-AI interactie naar een hoger niveau door de eerste AI-aangedreven virtuele humanoïde robot, mevrouw Tang Yu, aan te stellen als zijn roterende CEO van vlaggenschip dochteronderneming Fujian NetDragon Websoft Co. Ltd.

Het persbericht vermeldt dat dit "een stap is om te pionieren in het gebruik van AI om het bedrijfsmanagement te transformeren en de operationele efficiëntie naar een nieuw niveau te tillen" Behalve dat het een management experiment is, sluit het ook aan bij het doel van NetDragon om een "Metaverse organisatie" te worden De managementverantwoordelijkheden voor mevrouw Tan Yu omvatten het stroomlijnen van de processtroom, het verbeteren van de kwaliteit van werktaken en het verbeteren van de snelheid van uitvoering. Bovendien kan de AI-aangedreven CEO "dienen als een real-time datahub en analytisch hulpmiddel om rationele besluitvorming in de dagelijkse activiteiten te ondersteunen, maar ook om een effectiever risicobeheersysteem mogelijk te maken." Het bedrijf verwacht dat mevrouw Tan Yu zal helpen bij het vinden en inzetten van getalenteerde werknemers en tegelijkertijd zal zorgen voor "een eerlijke en efficiënte werkplek" voor iedereen.

Voorzitter van NetDragon Dr. Dejian Liu legt uit dat het bedrijf gelooft dat "AI de toekomst is van bedrijfsmanagement, en onze benoeming van mevrouw Tang Yu vertegenwoordigt onze inzet om het gebruik van AI echt te omarmen om de manier waarop we ons bedrijf runnen te transformeren, en uiteindelijk onze toekomstige strategische groei te stimuleren. Vooruitkijkend zullen we doorgaan met het uitbreiden van onze algoritmen achter Tang Yu om een open, interactief en zeer transparant managementmodel op te bouwen terwijl we geleidelijk transformeren naar een op Metaverse gebaseerde werkgemeenschap, waardoor we een veel bredere basis van talenten wereldwijd kunnen aantrekken en ons in een positie brengen om grotere doelen te bereiken."

 

Koop de OBSBOT Tiny PTZ-webcam met AI-gestuurde kadrering en gebarenbesturing op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Chinees gamingbedrijf NetDragon benoemt virtuele humanoïde robot tot CEO
Bogdan Solca, 2022-09- 9 (Update: 2022-09- 9)