Notebookcheck Logo

Augustus 2022 HarmonyOS 2.1 update introduceert nieuwe functies voor Huawei Watch 3

De Huawei Watch 3 heeft in China een nieuwe update ontvangen. (Afbeelding bron: Huawei)
De Huawei Watch 3 heeft in China een nieuwe update ontvangen. (Afbeelding bron: Huawei)
Een nieuwe update voor de Watch 3 heeft nieuwe functies en bugfixes naar Huawei's high-end smartwatch gebracht. Uitgerold als HarmonyOS 2.1.0.239, bouwt de update voort op HarmonyOS 2.1.0.237 die vorige maand arriveerde. De update van deze maand heeft eerst de Chinese varianten bereikt en zou uiteindelijk in een of andere vorm ook andere markten moeten bereiken.

Huawei heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Watch 3, die het vorige maand voor het laatst in Europa. Terwijl Huawei HarmonyOS 2.1.0.237 in juli buiten zijn thuismarkt introduceerde, heeft het nu HarmonyOS 2.1.0.239 vrijgegeven voor Watch 3-modellen in China. Zoals te verwachten, heeft Huawei verschillende bug fixes gebundeld in zijn nieuwste build, plus een paar nieuwe functies.

Huawei heeft de autosleutelfunctie ingeschakeld op de Watch 3, een functie die het ook beschikbaar heeft gemaakt op enkele van zijn andere high-end smartwatches. Typisch, zal deze functie niet het maken uit China, hoewel, vanwege de beperkte compatibiliteit. Het bedrijf heeft echter ook twee nieuwe wijzerplaten toegevoegd, die respectievelijk kattenanimaties en een galaxy-thema hebben. Vermoedelijk zal Huawei deze opnemen in de volgende wereldwijde update van de Watch 3, wanneer die aankomt.

Bovendien optimaliseert HarmonyOS 2.1.0.239 de ervaring van het gebruik van het audiobedieningscentrum op de Watch 3, evenals het verbeteren van de spraakuitzending ervaring in bepaalde scenario's. Verder beweert Huawei de stabiliteit van de first-party notes app van de smartwatch te hebben geoptimaliseerd, naast andere algemene stabiliteitsverbeteringen. Zoals altijd zal HarmonyOS 2.1.0.239 beschikbaar zijn als een over-the-air (OTA) update via de Huawei Health-app. Helaas is het nog maar de vraag of Huawei binnenkort nog een update zal uitbrengen voor de Watch 3 Pro, die buiten China nauwelijks updates heeft ontvangen. Mogelijk zal de Watch 3 Pro nieuw hier verandering in kunnen brengen, hoewel Huawei ook dit model buiten de thuismarkt nog niet heeft aangekondigd.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Augustus 2022 HarmonyOS 2.1 update introduceert nieuwe functies voor Huawei Watch 3
Alex Alderson, 2022-08- 5 (Update: 2022-08- 5)