Notebookcheck Logo

Asus Zenfone 9: Android 13 beta komt beschikbaar voor de 2022 compacte vlaggenschip smartphone

De Zenfone 9. (Bron: Asus)
De Zenfone 9. (Bron: Asus)
De Asus Zenfone 9 is de nieuwste Snapdragon 8+ Gen 1-aangedreven smartphone die een Android 13-bètaprogramma krijgt. Het nodigt gebruikers uit om te upgraden naar de nieuwste software van het apparaat voordat de officiële release plaatsvindt. Er zijn echter enkele voorbehouden, waaronder de verhoogde kans op bugs en algemene instabiliteit; bovendien moet een gebruiker zich aanmelden om toegang te krijgen tot een download.

Asus heeft een upgrade onthuld naar Android 13 voor haar vlaggenschip smartphone via haar ZenTalk community website ... soort van. De software is dan ook niet zozeer een stabiele grote upgrade als wel een publieke beta. Een aspirant-tester kan deze downloaden via de instellingen van zijn nieuwe telefoon.

De Android 13 voor Zenfone 9 Bètaprogramma kan worden geopend via de huidige UI door te klikken op het kleine tandwielpictogram onder de pagina Systeemupdate in het systeemmenu in de instellingen van de 9. Dit brengt de vertrouwelijkheidsovereenkomst van het programma naar voren voor de gebruiker om te ondertekenen (na het eerst gelezen te hebben, natuurlijk).

Dat is echter niet de enige stap: de gebruiker zal zijn bestaande Asus Lidmaatschap moeten gebruiken (of er een aanvragen, indien nodig) om zich aan te melden voor een plaats in het programma. Als deze aanvraag succesvol is, krijgt de gebruiker via e-mail een link naar de bèta toegestuurd.

De gebruiker kan dan "het Xiaomi opens MIUI Beta for Android 13 global testing with Xiaomi 12 and Xiaomi 12 Pro buildsAndroid 13 systeem op ZenFone 9 in de eerste fase ervaren", terwijl hij het kritisch analyseert op bugs en hetzelfde rapporteert aan het ontwikkelingsteam van Asus. Aan de andere kant merkt de OEM op dat een 9 op deze software niet in staat zal zijn om terug te rollen naar Android 12 indien nodig zonder hulp van zijn officiële software team.

Desalniettemin is dit een potentieel bemoedigende stap voorwaarts in Asus' track record voor Android software updates. Anderzijds lijkt de OEM slechts 1 ander apparaat in haar 13 Beta Programma op dit moment, en dat is de 9's 2021 8-serie voorganger.

Koop een 8GB RAM Zenfone 9 op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Asus Zenfone 9: Android 13 beta komt beschikbaar voor de 2022 compacte vlaggenschip smartphone
Deirdre O'Donnell, 2022-08-29 (Update: 2022-08-29)