Notebookcheck Logo

Artesian Builds biedt duizenden PC-onderdelen, grafische kaarten en gedeeltelijk gebouwde systemen ter waarde van bijna 1 miljoen dollar aan voor een faillissementsveiling

Artesian Builds zal zijn inventaris in grote partijen veilen, waarbij alle onderdelen bijna 1 miljoen dollar waard zijn (Foto bron: Artesian Builds)
Artesian Builds zal zijn inventaris in grote partijen veilen, waarbij alle onderdelen bijna 1 miljoen dollar waard zijn (Foto bron: Artesian Builds)
De omstreden PC-bouwer Artesian Builds biedt zijn bezittingen aan voor een veiling in een poging om schulden af te betalen na het aanvragen van het faillissement. De activa die geveild worden omvatten duizenden PC-onderdelen, gedeeltelijk gebouwde PC's en GPU's.

Artesian Builds, een custom PC bouwer die failliet ging na een Twitch streamer controverse, biedt bijna 1 miljoen dollar aan componenten aan voor de veiling in een poging om onvervulde klantenorders en andere schulden af te betalen. Op het moment dat het faillissement werd aangevraagd, had Artesian Builds een schuld van 3 miljoen dollar, waarvan bijna de helft in de vorm van onvervulde klantenorders.

Hoewel een faillissementsveiling voor PC-onderdelen verleidelijk kan lijken in de huidige GPU consumentenmarktzullen deze onderdelen enkel verkocht worden in loten met biedprijsstappen van 5.000 US dollar. Hierdoor worden individuele kopers weggeconcurreerd ten voordele van grotere PC hardware bouwers en wederverkopers. Verontrustend is dat Artesian Builds ook zijn klanten- en influencer/collaboratorlijsten zal veilen, met contactinformatie en andere informatie voor Artesian-klanten en influencers met wie het merk heeft samengewerkt.

Artesian kwam eerder dit jaar in opspraak nadat CEO Noah Katz kleinerende opmerkingen maakte op een Twitch weggeef stream. Katz weigerde op de stream een Artesian PC weg te geven aan streamer Kiapiaa en maakte opmerkingen die de streamer omschreef als "laster". Na online verontwaardiging over de manier waarop Katz de giveaway afhandelde, kondigde Artesian aan dat het de deuren zou sluiten.

Bekijk de Skytech Prism II Gaming PC hier op Amazon.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Artesian Builds biedt duizenden PC-onderdelen, grafische kaarten en gedeeltelijk gebouwde systemen ter waarde van bijna 1 miljoen dollar aan voor een faillissementsveiling
Arjun Krishna Lal, 2022-06-22 (Update: 2022-06-22)