Notebookcheck Logo

Apple iPhone-assembleur Foxconn wil EV's zoals Tesla sneller en goedkoper maken

De Luxgen N7 is Foxconns eerste elektrische SUV (afbeelding: Digitimes)
De Luxgen N7 is Foxconns eerste elektrische SUV (afbeelding: Digitimes)
Foxconn, de assembleur van iPhones, heeft, gesterkt door zijn succes als 's werelds belangrijkste fabrikant van telefoons, tablets en laptops, niet minder hoge ambities als het gaat om de "eens in de honderd jaar"-kans om elektrische auto's te maken. ik hoop dat we op een dag Tesla-auto's kunnen maken voor Tesla", aldus de voorzitter van Foxconn.

De flamboyante oprichter van Apple's belangrijkste productiepartner Foxconn reed het podium op tijdens een Tech Day keynote op een van zijn nieuwe EV-modellen om het belang van de opkomende industrie voor zijn toekomstige bedrijfsplannen te onderstrepen. Na het veroveren van bijna de helft van de markt voor consumentenelektronica zoals telefoons en laptops, wil Foxconn hetzelfde doen met elektrische auto's door klein te beginnen, met een marktaandeel van 5% tegen 2025.

"Ik hoop dat we op een dag Tesla-auto's kunnen maken voor Tesla," verklaarde de huidige voorzitter van Foxconn, en hij voegde eraan toe dat zijn "oprechte hoop is dat Taiwan deze eens in de honderd jaar zeldzame zakelijke kans voor EV's kan grijpen" door in te stappen als contractfabrikant in plaats van zijn eigen merken te ontwikkelen. Foxconn is momenteel een belangrijke partner in de MIH (Mobility in Harmony) EV-platform joint venture en recente modellen die daarop zijn gebouwd, zoals de Luxgen N7, leverden duizenden voorbestellingen op.. ver voor hun officiële release.

De oprichter van Foxconn, Terry Gou, die op een gegeven moment de meeste menselijke arbeiders in zijn fabrieken wilde vervangen door miljoenen robots, was ook een speciale gast tijdens de keynote, met een Model C, het prototype van de Luxgen N7. De elektrische SUV Model C, een van de drie EV's die Foxconn binnenkort in massaproductie zal maken, heeft een actieradius van 434 mijl en een zeer respectabele acceleratie van 0-60 MPH in 3,8 seconden.

Foxconn wil zijn "48 jaar oude wortels in de ICT-productie" en zijn "veerkracht in de toeleveringsketen", met een "wereldwijde aanwezigheid in 24 landen", gebruiken om de ontwikkelingskosten van EV's met een derde te verlagen en de ontwerptijden met 50% te verkorten

Foxconn heeft de Amerikaanse EV-markt al rechtstreeks betreden door samen te werken met Fisker om zijn tweede elektrische voertuig, de PEAR, in Ohio te produceren. Met een prijs van minder dan 30.000 dollar en een ontwikkelingstijd tot 2024 kan de Fisker PEAR de eerste demonstratie worden van Foxconns vermogen om elektrische auto's goedkoper en sneller te produceren dan de gemiddelde EV-fabrikant.

Koop de Pulsar Plus Level 2 EV smart charger op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 10 > Apple iPhone-assembleur Foxconn wil EV's zoals Tesla sneller en goedkoper maken
Daniel Zlatev, 2022-10-19 (Update: 2022-10-19)