Notebookcheck Logo

Apple iPad (10e generatie) mist ondersteuning voor Stage Manager met Apple A14 Bionic, 5G en upgrades voor 10,5-inch scherm

De budget-iPad van dit jaar krijgt mogelijk een kleine display bump van 10,2- naar 10,5-inch. (Afbeelding bron: NotebookCheck)
De budget-iPad van dit jaar krijgt mogelijk een kleine display bump van 10,2- naar 10,5-inch. (Afbeelding bron: NotebookCheck)
Volgens berichten ligt Apple nog steeds op schema om dit jaar een iPad van de 10e generatie uit te brengen met zijn A14 Bionic SoC. Het instapmodel iPad zal niet alleen 5G-connectiviteit krijgen, maar ook een groter scherm, naast andere veranderingen. De keuze voor de A14 Bionic betekent dat de 10e generatie iPad niet compatibel zal zijn met Apple's nieuwe multitasking-functies in iPadOS 16.

Nieuwe geruchten over een 10e generatie iPad zijn opgedoken, bijna vijf maanden nadat @dylandkt verschillende beweringen deed over de nog niet uitgebrachte tablet. Volgens9to5Maczal Apple zijn instapmodel iPad upgraden naar de A14 Bionic, een SoC die debuteerde met de iPad Air 4 en de iPhone 13-serie. De iPad van dit jaar zal dus worden gelanceerd met 5G-connectiviteit, nog een upgrade ten opzichte van het 9e generatie model.

Bovendien beweert9to5Macdat het instapmodel van iPad een USB Type-C-aansluiting zal krijgen, waardoor de eigen Lightning -poort uit de iPad-lijn zal verdwijnen. Hierdoor kan de iPad niet alleen via USB Type-C worden opgeladen, maar zou hij ook snellere USB-overdrachtsnelheden moeten bieden en de mogelijkheid om randapparatuur zoals een externe monitor aan te sluiten. Helaas is de aanwezigheid van een A14 Bionic betekent helaas dat de tablet Apple's nieuwe multitasking functies zal missen, op de markt gebracht als Stage Manager. Vermoedelijk zal de 10e generatie iPad ook alleen in staat zijn om zijn display op een externe monitor te spiegelen; echte ondersteuning voor een externe monitor zal een Apple M1 exclusief zijn.

Bovendien denkt9to5Macdat Apple het instapmodel van de iPad zal upgraden naar een 10,5-inch of 10,9-inch display. Echter, Ross Young van Display Supply Chain Consultants beweert echter dat de iPad van dit jaar een 10,5-inch display zal hebben, en geen 10,9-inch. Er is nog geen releasedatum of prijs uitgelekt, hoewel Apple zijn instap iPads meestal in het najaar vernieuwt samen met nieuwe iPhones. Op basis van recente geruchten werkt Apple aan de presentatie van de iPhone 14 en Watch Series 8 op 13 september.

Bron(nen)

9to5Mac via MacRumors, @DSCCRoss, NotebookCheck - Afbeelding credit

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Apple iPad (10e generatie) mist ondersteuning voor Stage Manager met Apple A14 Bionic, 5G en upgrades voor 10,5-inch scherm
Alex Alderson, 2022-06-16 (Update: 2022-06-16)