Notebookcheck Logo

AI-toekomst voor Affinity-software in zicht - Canva CEO all-in voor AI-tools ondanks potentieel verzet van ontwerpers

Een deel van Canva's missie is om design te democratiseren, en de CEO ziet AI als een nuttig hulpmiddel daarbij. (Afbeeldingsbron: Canva - bewerkt)
Een deel van Canva's missie is om design te democratiseren, en de CEO ziet AI als een nuttig hulpmiddel daarbij. (Afbeeldingsbron: Canva - bewerkt)
Melanie Perkins, CEO van Canva, bevestigde onlangs in een interview dat AI de sleutel is tot Canva's missie om betaalbare, gebruiksvriendelijke ontwerpsoftware te bieden die kan wedijveren met het creatieve software-imperium van Adobe. Canva's recente overname van Affinity betekent dat dit AI-vriendelijke ethos waarschijnlijk ook zal doordringen tot de rivaal van Adobe.

Canva heeft onlangs Affinity Serif overgenomen, de makers van een van Adobe's meest veelbelovende alternatieven voor professionele ontwerpsoftware, wat vragen oproept over de toekomst van Affinity en de ontwerp- en fotobewerkingssoftware. In een recent interview op met Nilay Patel van The Vergegaf de CEO van Canva ons een idee van wat we kunnen verwachten als de filosofie van Canva wordt overgenomen door Affinity.

De belangrijkste conclusie van het interview is dat de CEO van Canva, Melanie Perkins, technologie zoals generatieve AI ziet als een extra hulpmiddel om creatieve mensen te helpen hun werk te doen. Toen haar naar AI werd gevraagd, richtte Perkins zich op hoe Canva generatieve AI gebruikt om design te democratiseren en niet te devalueren. Ze wuift de bezorgdheid weg dat AI het werk van creatieven devalueert, waarbij ze naar het voorbeeld van tools voor achtergrondverwijdering en generatieve opvulling kijkt om te illustreren hoe deze tools er zijn om ontwerpers te helpen en niet om ze te vervangen.

Toen ze het had over "boze ontwerpers vandaag de dag", wees Perkins snel op de relatie tussen Canva en Affinity, waarbij ze suggereerde dat professionals Affinity kunnen en zouden moeten gebruiken om hun elementen te ontwerpen en daarna Canva gebruiken voor de lay-out.

Canva is altijd de tool geweest die de lay-out ontwerpt. U kunt uw prachtige professioneel ontworpen elementen, uw logo's en wat al niet, nemen en ze dan prachtig opmaken in Canva als een sjabloon... Affinity gaat over het creëren van al die elementen voor professionele ontwerpers. (via The Verge)

Ze gaat verder met het bespreken van de Affinity community, waarbij ze lijkt te erkennen dat Affinity en Canva beide een aanzienlijke goodwill hebben opgebouwd bij hun gebruikers en dat het dom zou zijn om dat als voordeel ten opzichte van Adobe te verspillen door te hard te leunen op generatieve AI. Dat gezegd hebbende, ziet Perkins de missie van Affinity als "het creëren van een sneller, beter alternatief" voor de apps van Adobe, en dat zou betekenen dat ze op zijn minst moeten proberen om dezelfde functies te krijgen als Adobe. In de ogen van veel gebruikers, vooral diegenen die zich momenteel in het ecosysteem van Adobe bevinden, betekent dat op zijn minst enkele AI-functies.

Tijdens het interview wordt duidelijk dat Canva niet verlegen zit om het gebruik van AI, dus het is niet geheel ondenkbaar om een AI-tool voor achtergrondverwijdering of een generatief opvulalternatief te verwachten in een toekomstige Affinity-release, hoewel het erop lijkt dat Canva en Affinity AI in Affinity voorzichtig zullen benaderen.

Koop De Affinity Fotohandleiding 2.0: A Step-by-Step New User's Workbook op Amazon, of ga aan de slag met digitale kunst met een Huion Kamvas Pro 16 tekentablet op Amazon.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > AI-toekomst voor Affinity-software in zicht - Canva CEO all-in voor AI-tools ondanks potentieel verzet van ontwerpers
Julian van der Merwe, 2024-07-10 (Update: 2024-07-10)