Notebookcheck Logo

52Pi NVdigi: Nieuw uitbreidingsbord voor de Raspberry Pi met hifi-kwaliteiten en M.2-poort

52Pi NVDigi: Nieuw uitbreidingsbord voor de Raspberry Pi
52Pi NVDigi: Nieuw uitbreidingsbord voor de Raspberry Pi
52Pi biedt een nieuw uitbreidingsbord voor de Raspberry Pi, dat niet alleen bedoeld is om de single-board computer uit te breiden op het gebied van het in hoge kwaliteit afspelen van audio-inhoud, maar ook een M.2-sleuf bevat. Sensoren en actuatoren kunnen nog steeds gewoon gebruikt worden.

De NVDigi is een uitbreidingsbord voor de Raspberry Pi 5, waarmee 52Pi niet alleen een oplossing wil bieden voor het afspelen van hi-fi, maar ook de single-board computer verder wil uitbreiden, zodat uitgebreide projecten kunnen worden uitgevoerd.

Het uitbreidingsbord wordt geleverd met HiFiBerry Digi+, dat audio-uitvoer van hoge kwaliteit mogelijk moet maken. Het bord maakt direct gebruik van de I2S-poort van de Raspberry Pi 5; volgens de fabrikant zorgt een directe verbinding met de CPU, waarbij een omweg via de USB-poort wordt omzeild, voor een bijzonder hoge afspeelkwaliteit. Een bemonsteringsfrequentie tot 192 kHz bij 24 bit wordt ondersteund. Audio-inhoud kan vervolgens worden uitgevoerd via RCA of optisch via TOSLink, waardoor het eenvoudig is om bijvoorbeeld ontvangers aan te sluiten.

Het bord ondersteunt ook het gebruik van een M.2 SSD. Het extreem populaire M.2 2280 formaat wordt niet ondersteund, maar M.2 2242 en M.2 2230 modellen kunnen wel gebruikt worden via het NVMe protocol. Dit maakt geheugenuitbreiding bijzonder eenvoudig, waardoor grotere audiobestanden zonder problemen kunnen worden opgeslagen. Tot slot maakt het NVDigi uitbreidingsbord het ook mogelijk om extra sensoren en actuatoren te gebruiken. De bijbehorende GPIO-pinnen zijn doorgelust en zijn nog steeds beschikbaar aan de bovenkant in de vorm van een typische pin header.

De NVDigi is nu direct bij de fabrikant te bestellen voor een prijs van net geen $40. Geïnteresseerden wordt geadviseerd om zelf de verzendkosten en mogelijke importbelastingen in de gaten te houden.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > 52Pi NVdigi: Nieuw uitbreidingsbord voor de Raspberry Pi met hifi-kwaliteiten en M.2-poort
Silvio Werner, 2024-02-11 (Update: 2024-02-11)