Notebookcheck Logo

1MORE SonoFlow hands-on: Een gewoonweg geweldige ANC-headset voor minder dan US$100

1MORE SonoFlow draadloze ANC-hoofdtelefoon hands-on (Bron: Own)
1MORE SonoFlow draadloze ANC-hoofdtelefoon hands-on (Bron: Own)
Voor minder dan US$100 wordt de 1MORE SonoFlow geleverd met LDAC-ondersteuning, noise cancelling-mogelijkheden en audiotransparantie. De indrukwekkende batterijduur van deze headset bedraagt 70 uur zonder ANC, maar daalt tot 50 uur bij gebruik van deze functie. Indien nodig kan hij ook bedraad werken dankzij de meegeleverde verlengkabel.

De 1MORE SonoFlow is de eerste draadloze over-ear headset van het merk met noise canceling mogelijkheden en, zoals we zullen zien in de hands-on review van vandaag, het laat ook ruimte voor een toekomstige verbeterde (of misschien een met een "Pro" label erop) versie die bijna alles goed zou doen. De SonoFlow is afgestemd door de Grammy Award winnende geluidstechnicus Luca Bignardi en wordt geleverd met 12 studio-grade EQ presets zoals de meeste recent uitgebrachte 1MORE producten. Net als de populaire 1MORE EVO TWSheeft het ook de Hi-Res Audio Wireless certificering naast LDAC ondersteuning

De tech sheet omvat vijf microfoons die kunstmatige intelligentie gebruiken om spraak te versterken en omgevingsgeluid te verminderen, slechts vijf minuten snel opladen voor vijf uur autonomie naast een batterijduur op een volledige lading van maximaal 70 uur, evenals de mogelijkheid om te werken als een passieve headset in bedrade modus

De hierboven genoemde hoogtepunten zijn slechts een tipje van de sluier en voordat ik verder ga, moet ik een essentieel detail toevoegen voor degenen die overwegen de 1MORE SonoFlow aan te schaffen: naar mijn mening heeft deze hoofdtelefoon een volledige burn-in cyclus nodig om zijn potentieel te ontsluiten. Uiteraard geldt dit alleen voor mensen die kieskeurig zijn als het gaat om hun audio-ervaringen, aangezien de meesten waarschijnlijk zullen genieten van wat de 1MORE SonoFlow direct uit de doos kan leveren.

 

Inhoud van de doos, ontwerp, bouwkwaliteit

Hoewel Luca Bignardi betrokken is bij het ontwerp en de tuning van de SonoFlow, is de verkoopdoos niet voorzien van interessante graphics die me doen denken aan de tekeningen van Leonardo da Vinci. Alle essentiële informatie staat echter op de voor- en achterkant en op de linkerkant van de doos, die zwart geschilderd is en stevig genoeg om tegen een stootje te kunnen.

De verpakking bevat een goed gemaakte semi-hardshell beschermhoes en de gebruikershandleiding van de SonoFlow. In het etui vinden we de hoofdtelefoon, een USB-A naar USB-C kabel voor het opladen, en een aux-kabel (2,5 mm naar 3,5 mm) die kan worden gebruikt om de SonoFlow te veranderen in een passieve, bedrade hoofdtelefoon. Een kaart met een QR-code die leidt naar een validatiepagina om de authenticiteit van je hoofdtelefoon te controleren, zit ook in de doos.

Qua kleur/ontwerp zijn er geen keuzes. Wit zou een mooie toevoeging zijn geweest, maar de hoofdtelefoon en de beschermhoes zien er prima uit in zwart en grijs. Voor degenen die alle details willen weten, moet ik benadrukken dat de hoofdtelefoon zwart, brons en een paar rode accenten combineert. Het etui ziet er goed uit en voelt goed aan, maar contact met water/zweet moet worden vermeden (dit geldt voor zowel de hoofdtelefoon als het etui, aangezien geen van beide een IPX-classificatie heeft).

De hoofdtelefoon is licht en zeer comfortabel. Hij zou geschikt moeten zijn voor de meeste hoofdmaten. In mijn geval maakte het maximaal uitschuiven duidelijk dat de 1MORE SonoFlow geschikt is voor mensen met een groter hoofd dan het mijne. Aan de andere kant zei mijn 11-jarige dochter dat de headset een beetje los zat zonder de hoofdband te verlengen. De plaatsing van de knoppen voelt voor mij een beetje onhandig, maar ik regel mijn audio-instellingen meestal vanaf de bron, dus ik hoef meestal niet te knoeien met de fysieke bediening.

De bouwkwaliteit en de gebruikte materialen zijn beide uitstekend, hoewel alleen de tijd zal leren hoe veerkrachtig de oorkussens en het zachte kunstleren deel van de hoofdband zijn. Wie voor het eerst te maken krijgt met een opvouwbare hoofdtelefoon kan wat moeite hebben om de SonoFlow een paar keer terug in het hoesje te stoppen. Gelukkig voelt het vouwmechanisme vrij solide aan.

Specificaties, kenmerken, gebruik in de praktijk

De 1MORE SonoFlow draagt het modelnummer HC905 en weegt 250 gram. De andere essentiële technische specificaties zijn de luidsprekerimpedantie van 32 Ω, een frequentierespons van 20 Hz tot 40 kHz, Bluetooth 5.0-ondersteuning en een werktemperatuurbereik van 0 tot 45 graden Celsius (32 tot 113 graden Fahrenheit).

De autonomie is niets minder dan indrukwekkend: 70 uur met ANC uit, 50 uur met ANC aan, en een korte oplaadbeurt van slechts 5 minuten levert maar liefst 5 uur autonomie op. Een volledige lading duurt 80 minuten.

De SonoFlow heeft 40 mm drivers met een DLC (diamond-like-carbon) composietmembraan en zachte PET-folie. Het draadloze geluid is Hi-Res Audio Wireless gecertificeerd, en de LDAC-codec maakt een audio-overdrachtssnelheid tot 990 kbps mogelijk (met de meest stabiele verbinding die ik tot nu toe in een draadloze headset heb gezien, moet ik er aan toevoegen).

De vijf microfoons leveren een uitstekende geluidskwaliteit wanneer je de headset gebruikt voor telefoongesprekken of conferenties. Verrassend genoeg vertelden een paar van mijn vrienden me dat mijn stem op een laag niveau doorkwam in gewone telefoongesprekken. Maar toen ik mijn stem opnam via een draadloze verbinding met de telefoon, waren de helderheid en het volume van de opgenomen audio onberispelijk. Hetzelfde kan worden gezegd over de kwaliteit van de geluidsopname bij gebruik van de hoofdtelefoon met kabel, maar in dit geval wordt de microfoon van de telefoon gebruikt om geluid op te nemen, dus dat is niet relevant.

Omdat ik meestal naar rock/metal luister, heb ik ervoor gekozen om de EQ-instellingen bij het gebruik van de SonoFlow volledig te vermijden. Uiteraard heb ik verschillende instellingen geprobeerd met andere genres voor testdoeleinden, maar ik besloot om te gaan met de standaard/vlakke EQ. Voorlopig is er geen mogelijkheid om aangepaste EQ profielen aan te maken. Gelukkig zal deze functie in de nabije toekomst worden toegevoegd via een software-update, hoewel SoundID niet in de kaarten staat (deze informatie is bevestigd door 1MORE, waarbij de releasedatum van de update is vastgesteld op medio oktober).

Dankzij de 1MORE MUSIC app (die ik al geïnstalleerd had, maar iedereen kan hem gratis downloaden en hij is beschikbaar voor zowel iOS als Android apparaten), kon ik gemakkelijk aan de slag met de SonoFlow op mijn telefoon. Helaas, als ik een iPhone gebruiker was geweest, zou LDAC uitgesloten zijn geweest. Ik moet ook vermelden dat aptX ondersteuning niet beschikbaar is, dus Android gebruikers moeten kiezen tussen AAC en LDAC (SBC is ook beschikbaar, maar ik zie geen nut in het gebruik ervan als AAC beschikbaar is).

Zoals verwacht is de geluidsvertraging aanwezig, maar niet hinderlijk. Ik heb echter geen shooters gespeeld om er last van te hebben, en ik kan leven met latentie in games zoals NFS No Limits of Asphalt 9. De geluidskwaliteit is uitstekend en de geluidssignatuur kan nogal variëren, afhankelijk van de audiobron. Als ik het geluid van de 1MORE SonoFlow in één woord zou moeten beschrijven, zou dat woord "warm" zijn en dat label zou van toepassing zijn op de meeste scenario's, van films en games tot black metal of klassieke muziek, zowel in bedrade als draadloze modus.

Multi-point connectiviteit staat ook in de lijst van functies en werkt prima. De bediening vereist enige oefening en ik denk dat linkshandigen ze minder handig zullen vinden dan rechtshandigen, vooral omdat de volumeknoppen en de schakelaar voor NFC zich aan de achterkant van de rechteroorschelp bevinden. Helaas is er geen manier om deze knoppen aan te passen.

 
 
 

Software

Terwijl ik dit schrijf, is de firmware versie die op mijn 1MORE SonoFlow is geïnstalleerd (en de laatst beschikbare, natuurlijk) gelabeld 0.12.3. Zoals ik al eerder zei, zal binnenkort een aangepaste EQ worden toegevoegd. Uiteraard zullen de komende maanden ook diverse tweaks en fixes via firmware updates worden aangeboden.

Net als bij andere 1MORE hoofdtelefoons die met de mobiele app werken, kan dit stukje code worden gebruikt om de firmware te upgraden, de hoofdtelefoon in te branden, een van de bestaande EQ-presets in te schakelen, een snelle gebruikershandleiding te controleren of rustgevende geluiden af te spelen. Dragerdetectie is niet beschikbaar, maar ook dit lijkt me een functie om te bewaren voor een duurdere versie en eerlijk gezegd heb ik daar bij de SonoFlow nooit behoefte aan gehad (kan natuurlijk wel nuttig zijn voor de meeste TWS-gebruikers).

De software voor de 1MORE SonoFlow krijgt binnenkort de benodigde custom EQ-functie en al met al ben ik best tevreden met de opties voor deze headset. Helaas zijn er geen ANC en transparantie modi om uit te kiezen. Ook het deel van de app dat rustgevende geluiden biedt, voelt nog steeds zinloos aan.

 

Het goede, het slechte en de waarheid

De 1MORE SonoFlow is zeker een lust voor het oog, maar voelt en klinkt veel beter dan hij eruit ziet. Zijn vermogen om te werken als een bedrade headset, zelfs als de batterij leeg of beschadigd is, is een groot pluspunt, vooral als je bedenkt dat veel vergelijkbare producten niet in bedrade modus kunnen worden gebruikt zonder batterijvoeding. Het geleverde geluid in bedrade modus is uitstekend, maar er is wel een goede bron voor nodig (ik heb het getest met mijn oude Xiaomi Mi A1 om radio af te spelen, en ik gebruikte de FiiO M3 Pro en FiiO X3 II om lossless muziek af te spelen, met geweldig resultaat in al deze gevallen).

Volgens mij zijn zowel de actieve als de passieve geluidsisolatie uitstekend. De transparantiemodus, hoewel er geen instellingen kunnen worden gekozen, is gewoonweg geweldig. Het urenlang dragen van de 1MORE SonoFlow is zeer aangenaam en volledig pijnloos of oncomfortabel.

De onhandige bedieningsknoppen, het gebrek aan SoundID ondersteuning en de enkele kleurkeuze zijn de enige slechte punten die ik kan bedenken. EQ presets voor tenminste één van de Rock/Metal/Heavy Metal categorieën zou geweldig zijn, maar misschien vraag ik te veel.

Aangezien de normale prijs US$99 is en er momenteel een coupon van US$20 korting beschikbaar is op de 1MORE website, is de SonoFlow hoe dan ook een "must buy" product. Als laatste opmerking om de waanzinnige waarde van de 1MORE SonoFlow te benadrukken, moet ik zeggen dat een beschermhoesje zoals dat bij deze headset wordt geleverd vaak rond de US$25 kost.

Disclaimer: De auteur van deze review ontving de 1MORE SonoFlow gratis van 1MORE om te testen.

Bron(nen)

1MORE (officiële productpagina, VS Engels)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > 1MORE SonoFlow hands-on: Een gewoonweg geweldige ANC-headset voor minder dan US$100
Codrut Nistor, 2022-09-30 (Update: 2022-09-30)