Notebookcheck Logo

10Beauty lanceert The 10 - een AI-gestuurde manicuremachine

De 10 van 10Beauty is een volledig geautomatiseerde, AI-gestuurde manicuremachine. (Bron: 10Beauty)
De 10 van 10Beauty is een volledig geautomatiseerde, AI-gestuurde manicuremachine. (Bron: 10Beauty)
10Beauty zal eind 2024 een AI-aangedreven manicuremachine 'The 10' lanceren na de voorverkoop van 1.000 eenheden aan Nordstrom, Ulta Beauty en kapsalons in het hele land. De baanbrekende machine is de afgelopen 4 jaar in stealth ontwikkeling geweest. Pods voor eenmalig gebruik helpen de hygiëne van elke manicure en de versheid van de nagellak te behouden.

10Beauty heeft aangekondigd The 10, een volledig geautomatiseerde manicuremachine, eind 2024 te lanceren. Deze baanbrekende machine is al vier jaar in ontwikkeling en is al verkocht aan de eerste 1.000 klanten, waaronder Nordstrom, Ulta Beauty en salons, terwijl er meer dan $30 miljoen aan kapitaal is verzameld.

Klanten kunnen de kniplengte, nagelvorm, kleur en nog veel meer aanpassen voordat ze hun geautomatiseerde manicure ontvangen. De 10 gebruikt vervolgens vijf camera's en AI-ondersteunde vision om de 3D-locatie van elke nagel te detecteren met een nauwkeurigheid van 0,016 +/- 0,0079 inch (0,4 mm +/- 0,2 mm). Oscillerende schuurmachines geven elke nagel vorm en grootte zonder het gebruik van een nagelknipper voor de veiligheid. Eenmaal gevormd wordt de nagellak uit pods voor eenmalig gebruik hygiënisch aangebracht, zonder vervuiling door eerder gebruik.

In tegenstelling tot een manicure bij een manicure, kan The 10 maar aan één hand tegelijk werken. Gebruikers kunnen met hun vrije hand hun smartphone gebruiken terwijl ze wachten tot de machine hun andere hand heeft bijgewerkt.

Bedrijven die op de wachtlijst voor 2025 willen komen, kunnen zich hier aanmelden: https://www.10beauty.co/contact-us. Lezers die zelf hun nagels doen, kunnen het Lunar New Year vieren met verse nagellak en nieuwjaars nagelstickers.

Alle aspecten van een manicure van 10Beauty, zoals kniplengte, tipvorm en meer, kunnen worden aangepast. (Bron: 10Beauty)
Alle aspecten van een manicure van 10Beauty, zoals kniplengte, tipvorm en meer, kunnen worden aangepast. (Bron: 10Beauty)
De manicuremachine van 10 gebruikt manicurepads voor eenmalig gebruik. (Bron: 10Beauty)
De manicuremachine van 10 gebruikt manicurepads voor eenmalig gebruik. (Bron: 10Beauty)
De 10 maakt gebruik van AI-beelddetectietechnologie en 5 camera's om elke nagel te identificeren voor lakken en trimmen met een nauwkeurigheid van 0,016 inch (0,4 mm). (Bron: 10Beauty)
De 10 maakt gebruik van AI-beelddetectietechnologie en 5 camera's om elke nagel te identificeren voor lakken en trimmen met een nauwkeurigheid van 0,016 inch (0,4 mm). (Bron: 10Beauty)

10Beauty kondigt autonome manicure-innovatie aan en haalt $38M aan financiering binnen; sterke initiële vraag

NIEUWS BEZORGD DOOR 10Beauty

06 Feb, 2024, 06:00 ET

Intelligent schoonheidsbedrijf zet een robuust groeipad uit; gebruikt robotica en automatisering om 's werelds eerste manicuremachine van salonkwaliteit te creëren

BURLINGTON, Mass., 6 februari 2024 /PRNewswire/ -- 10Beauty, de maker van de eerste manicuremachine van salonkwaliteit, kondigde aan dat het bedrijf eind dit jaar van start zal gaan, na $38 miljoen aan aandelenfinanciering te hebben binnengehaald, waaronder een onlangs afgesloten uitbreiding van $17 miljoen op hun Serie A onder leiding van Shine Capital. Imaginary Ventures, Lerer Hippeau en Red Sea Ventures leidden hun vorige financieringsrondes.

10Beauty maakt gebruik van robotica en automatisering om de interactie tussen mensen en machines voor het ontvangen van schoonheidsdiensten opnieuw vorm te geven. Het eerste product van het bedrijf - "The 10" - heeft onverwacht veel vraag gekregen vóór de lancering.

de eerste 1.000 machines van 10Beauty zijn uitverkocht, en het bedrijf heeft voorverkoopdeals gesloten met vier grote klanten, waaronder Nordstrom en Ulta Beauty, en tientallen hoogwaardige kapsalons. Het bedrijf is van plan om The 10 in eerste instantie op 1.000 locaties te installeren, wat neerkomt op een jaarlijkse omzet van $13 miljoen aan manicurepod-abonnementen. Deze partnerschappen hebben het potentieel om uiteindelijk $50 miljoen aan inkomsten en aanwezigheid op 3.000 locaties te vertegenwoordigen.

10Beauty is het enige bedrijf ter wereld dat een technologie produceert die een volledige manicure kan uitvoeren zonder menselijke tussenkomst. Steek een pod in, pas de manicure aan op een mobiele app, steek uw hand erin en laat de machine de nagellak verwijderen, de nagels vijlen en in vorm brengen, de nagelriemen wegborstelen, nieuwe nagellak aanbrengen en het eindproduct drogen. Het volledige manicureproces duurt ongeveer net zo lang als een traditionele manicure, maar dan volgens het tijdschema van de klant.

"De manier waarop schoonheidsdiensten geleverd worden, is in de loop van ons leven niet wezenlijk veranderd," aldus Alex Shashou en Justin Effron, medeoprichters en co-CEO's van 10Beauty. "Tientallen jaren lang moest u voor het laten doen van uw haar, nagels of make-up vertrouwen op iemand anders' tijdschema en toewijding aan uitmuntendheid. De 10 is gebouwd voor gemak en consistente kwaliteit, ongeacht waar de manicure wordt uitgevoerd."

Het bedrijf, opgericht in 2019, wordt gedreven door een team van 35 van 's werelds meest getalenteerde ingenieurs die drie jaar lang in stealth hebben gewerkt om tot leven te brengen wat tot voor kort een complete moonshot was. Dit team heeft uitgebreide ervaring en heeft gezamenlijk meer dan 75 nieuwe robotica-producten gelanceerd. 10Beauty gebruikt nieuwe financiering om zijn talentenpool uit te breiden, de productiemogelijkheden te perfectioneren en de basis te leggen voor de aanstaande lancering op een zeer gretige markt.

"Jarenlang hebben bedrijven geprobeerd om robots voor het lakken van nagels op de markt te brengen, maar de acceptatie door klanten was beperkt, omdat geen van de robots een volledige manicure kan uitvoeren," aldus Shashou en Effron. "We begonnen dit proces door in de eerste plaats aan de thuismarkt te denken, maar toen werden we overdonderd door de grote vraag van bedrijven die hun klanten manicures wilden aanbieden zonder de traditionele overhead."

De business case voor The 10 is overtuigend. Manicures duren te lang, de kwaliteit is inconsistent en de ontvangers kunnen niet multitasken. Elke twee weken een manicure nemen kost ongeveer een volledige dag van het jaar. Dat proces past niet bij drukke mensen die meer willen bereiken met weinig tijd.

"Ons doel is om van manicure de handigste schoonheidsservice te maken die er is. We willen dit bereiken door een machine overal te plaatsen waar onze klanten al zijn, zodat ze een manicure kunnen krijgen terwijl ze hun haar laten doen, naar de spa gaan, winkelen, werken of andere taken uitvoeren," aldus Shashou en Effron. "We weten dat onze klanten in een hier-en-nu tijdperk leven en hongerig zijn naar betere opties als het gaat om schoonheidsdiensten. Er wordt verwacht dat producten gemakkelijk in de bestaande levensstroom passen, of iemand nu sport, een kopje koffie zet, een bestuursvergadering bijwoont, of zo'n beetje elke andere taak op een dag uitvoert."

Het bedrijf heeft een team van investeerders van wereldklasse aangetrokken, waaronder Lerer Hippeau en de oprichters van Warby Parker, Harry's en Allbirds via hun durfkapitaalfonds Good Friends. Verschillende beroemde investeerders hebben ook financiële steun gegeven, waaronder Sara en Erin Foster, die het oprichtingsverhaal van 10Beauty bespraken op hun wekelijkse podcast.

OVER 10Beauty
10Beauty, gevestigd in Burlington, MA, is het definitieve Intelligent Beauty-bedrijf dat robotica en automatisering gebruikt om de manier waarop schoonheidsdiensten worden geleverd opnieuw uit te vinden. Het bedrijf heeft ongeveer 30 ingenieurs in dienst en is van plan om zijn eerste product, een volledig geautomatiseerde manicuremachine van salonkwaliteit, in de tweede helft van 2024 te lanceren.

Alex Shashou en Justin Effron hebben 10Beauty mede opgericht en zijn de co-CEO's. Alex en Justin richtten eerder ALICE op, een B2B horecasoftwareplatform dat voor 130 miljoen dollar werd overgenomen door Expedia Group, Inc. Chris Casey, medeoprichter en CTO, is een robotica-expert met meer dan 25 jaar ervaring in de ontwikkeling van consumentenrobotica. Hij maakte deel uit van het oorspronkelijke team dat de Roomba-robotstofzuiger uitvond voor iRobot, waar hij 13 jaar werkte.

BRON 10Beauty

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > 10Beauty lanceert The 10 - een AI-gestuurde manicuremachine
David Chien, 2024-02-11 (Update: 2024-02-11)