Notebookcheck Logo

Xiaomi's eerste elektrische auto zal niet goedkoop zijn zoals zijn Redmi telefoons, maar de SU7 prijsklasse komt overeen met zijn specificaties

De SU7 kost mogelijk meer dan $50.000 (afbeelding: Xiaomi)
De SU7 kost mogelijk meer dan $50.000 (afbeelding: Xiaomi)
Xiaomi bereidt zich voor op de lancering van zijn eerste elektrische auto - de SU7 performance sedan - en neemt het rechtstreeks op tegen de Tesla Model S. De eerste EV van het bedrijf zal echter waarschijnlijk geen budgetproject worden.

De droomspecificaties van Xiaomi's eerste elektrische SU7 sedan - acceleratie in minder dan 3 seconden en snelle 800V laadarchitectuur - maken het een directe concurrent voor de Tesla Model S. Net als de prestatie sedan van Tesla zal de Xiaomi SU7 echter niet goedkoop zijn, zoals de betaalbare Redmi telefoons van het bedrijf.

Xiaomi SU7 EV prijs

  • SU7 RWD: $35.200
  • SU7 AWD: $55.000

Aangedreven door een dure high-nickel 101 kWh batterij van CATL en uitgerust met alle toeters en bellen van een top-EV, zal de prijs van de topversie van de Xiaomi SU7 waarschijnlijk meer dan $50.000 bedragen. Een insider van een lokale verzekeringsmaatschappij onthulde dat dit is hoeveel de SU7 AWD met 495kW (664 pk) zal kosten.

De basisversie van de Xiaomi SU7 RWD met 73,6kWh BYD LFP accu en 220kW (295 pk) vermogen van zijn enkele motor zal echter veel goedkoper zijn, vanaf ongeveer $35.200.

Xiaomi heeft de SU7 gebaseerd op een intern ontwikkelde 800V architectuur voor elektrische voertuigen die het Modena noemt, en heeft het zijn eigen Hyper OS gegeven voor de slimme functies en connectiviteit. De auto zal zelfrijdende functionaliteit hebben met input van talloze hoge resolutie camera's, en zelfs LiDAR en ultrasone sensoren, componenten waar Tesla vanaf is gestapt om productiekosten te besparen. T

Al dat moois komt niet tegen de gebruikelijke middenklasseprijzen van Xiaomi's thuisbasis, maar $35.000-$50.000 is nog steeds niet slecht voor een moderne EV die is uitgerust met een nieuwe Hypercasting-methode die zo snel en slim is als maar kan in deze prijsklasse. Xiaomi is ook behoorlijk serieus over zijn nieuwe autobusiness, want de SU7 is ontwikkeld door een team van 3.400 ingenieurs en een continue investering van $10 miljard in R&D-kosten.

Koop de Tesla Universele Muurconnector EV-lader met Dubbele Stekker op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 01 > Xiaomi's eerste elektrische auto zal niet goedkoop zijn zoals zijn Redmi telefoons, maar de SU7 prijsklasse komt overeen met zijn specificaties
Daniel Zlatev, 2024-01-31 (Update: 2024-01-31)