Notebookcheck Logo

Xiaomi 14 Ultra kost bij lancering meer dan 13 Ultra dankzij ongekende cameratechnologie

Een "14 Ultra" in een lekvrije behuizing. (Bron: Coolapk via Xiaomiui)
Een "14 Ultra" in een lekvrije behuizing. (Bron: Coolapk via Xiaomiui)
De 14 Ultra zal naar verwachting binnenkort in China op de markt komen als Xiaomi's meest geavanceerde smartphone met Android camera tot nu toe. Nu wordt echter ook verwacht dat hij bij de lancering nog duurder zal zijn dan zijn 13 Ultra voorganger. Toch wordt aangenomen dat de upgrades de prijsverhoging waard zijn.

De Xiaomi 14 Ultra wordt nu gesteund om te debuteren als alle een candy-bar super-vlaggenschip smartphone zou moeten zijn - maar volgens Digital Chat Stationzit er echter een groot addertje onder het gras: de OEM zal absoluut geen moeite doen om de prijs van het aankomende toestel gelijk te houden aan die van zijn voorgangerzelfs niet in China.

Volgens de laatste lekkenzullen de 2 apparaten er niet helemaal niet zo verschillend in 2024; maar volgens de beroemde tipsterzal de 14 Ultra van binnen "volledig opnieuw ontworpen" zijn, met "een nieuwe Leica optische full-focus oplossing met vier camera's" die blijkbaar nog niet eerder vertoonde functies zal bevatten.

De toptelefoon wordt nu ook ondersteund voor de introductie van Xiaomi's nieuwste interne batterij en industrieel ontwerp tweaks, wat spannend klinkt...maar naar verluidt ook de materiaallijst met minstens 700 yuan (~$98, hoewel het onduidelijk blijft of die schatting per stuk is), een extra toeslag die naar verwachting nu aan de consument zal worden doorberekend.

Er wordt natuurlijk ook gedacht dat de 14 Ultra satelliet communicatie aan de lijn toevoegt, wat waarschijnlijk niet zal helpen bij die voorspelling. Niettemin lijkt Digital Chat Station erop te vertrouwen dat een upgrade naar de 14 Ultra de moeite waard zal zijn, zelfs wanneer de grens van 5.999 yuan (~$840) voor een instapmodel wordt overschreden.

Desalniettemin kan dat ook betekenen dat er al vroeg bemoedigende tekenen zijn van de komst van een betaalbaarder dan de 13 Ultra bij de wereldwijde lancering misschien toch de verkeerde kant op wijzen. Aan de andere kant zou het nog steeds kunnen concurreren als een Samsung Galaxy S24 Ultra nog steeds $1.299 kost als 256GB SKU op Amazon.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Xiaomi 14 Ultra kost bij lancering meer dan 13 Ultra dankzij ongekende cameratechnologie
Deirdre O'Donnell, 2024-02- 1 (Update: 2024-02- 1)