Notebookcheck Logo

CES 2023 | Worx Landroid Vision robotmaaier onthuld met HDR camera en neuraal netwerk

De Worx Landroid Vision robot grasmaaier navigeert met behulp van een HDR camera en AI technologie. (Beeldbron: Worx)
De Worx Landroid Vision robot grasmaaier navigeert met behulp van een HDR camera en AI technologie. (Beeldbron: Worx)
De Worx Landroid Vision autonome grasmaaier werd onthuld op CES 2023. De gadget maakt gebruik van een HDR-camera en neuraal netwerk AI om uw tuin te navigeren in plaats van te vertrouwen op kaarten en een traditionele grensdraad. De maaier kan 's nachts stil werken en zo nodig regen vermijden.

Worx heeft de Landroid Vision robotmaaier onthuld op CES 2023. Het bedrijf beweert dat het de eerste robotmaaier op de markt is die gebruik maakt van neurale netwerktechnologie, AI die de gadget helpt het verschil te zien tussen het gras en de omgeving. De VISION AI is mogelijk dankzij een ingebouwde HDR-camera, die beelden vastlegt die worden geanalyseerd om de robot in staat te stellen zonder grensdraad door het gazon te navigeren en obstakels te vermijden.

De groothoekcamera van de Landroid Vision heeft een automatische witbalans om de robot te helpen "zien" in lichtere omstandigheden, en de gadget kan elke 0,05 seconden een frame verwerken. Vergelijkbare technologie wordt gebruikt in sommige autonome voertuigen, waardoor de robot veilig trottoirs kan oversteken. Het systeem vermindert ook de insteltijd, omdat er geen kaarten nodig zijn voor de navigatie. Volgens Worx kan de grasmaaier regen detecteren en indien nodig terugkeren naar zijn weerbestendige behuizing. Bovendien kan het apparaat uw gazon 's nachts stil maaien, zodat u overdag optimaal van uw tuin kunt genieten.

Het apparaat maakt gebruik van een Worx 20 V PowerShare lithium-ion batterijplatform met Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteitsopties. U kunt de robot besturen via een app, met OTA-updates gepland om de AI te blijven verbeteren. Je kunt de maaihoogte aanpassen van 1,5 tot 3,5-in (~38 tot 89 mm), en de Vision kan zich aanpassen aan verschillende gazondichtheden. Er zullen drie modellen van de Landroid Vision beschikbaar zijn om ¼ acre (~11.000 ft² of 1.000 m²), ½ acre (~22.000 ft² of 2.000 m²) of 1 acre (~44.000 ft² of 4.000 m²) te maaien. Het is onduidelijk hoeveel de Worx Landroid Vision robotmaaier gaat kosten als hij dit voorjaar wordt gelanceerd.

De Worx Landroid Vision robot grasmaaier heeft obstakel ontwijkende technologie. (Beeldbron: Worx)
De Worx Landroid Vision robot grasmaaier heeft obstakel ontwijkende technologie. (Beeldbron: Worx)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Worx Landroid Vision robotmaaier onthuld met HDR camera en neuraal netwerk
Polly Allcock, 2023-01-10 (Update: 2023-01-10)