Notebookcheck Logo

Waar kunnen de gevonden nieuwe bestuurders voor het Notebooks zijn?

Normaal kunnen de bestuurders (drivers) slechts van de fabrikant van notebook worden ontvangen. Jammer genoeg slechts handhaven een paar fabrikanten de bestuurders voor al hun modellen. De updates kunnen slechts in het geval van verwijdering van een ernstig gebrek worden ontvangen. Voor wat hardware, die in vele notebooks wordt opgenomen, er bestaan de verwijzingsbestuurders.

Hier is een lijst van vaak opgenomen hardware, waaraan er updates van de fabrikanten bestaan:

Video Kaart: ATI heeft eigen mobiele bestuurders (nochtans slechts voor èèn of andere X700 en X800), kunnen Nvidia en andere grafic chip ATI slechts door volgende "Mods" worden gewijzigd zodanig dat zij lopen:
ATI:
omegadrivers
mobilemod (im rage3d.com Forum)

NVidia:
LaptopVideo2go.com
Uiteinde: Soms moeten de bestuurders manueel bijgewerkt in de materiaalmanager, omdat de verstrekte opstellingsprogramma's niet functioneren.
Onder Linux bijna functioneren alle videokaartbestuurders met de mobiele overeenkomstige kaarten.

Touchpad: De oorsprong van het meeste opgenomen Touchpads is Synaptics. Van hun plaats kunnen de bestuurders ook worden gedownload.

De Downloads van Intel Centrino: Voor WLAN, spaanderreeks en processor kunnen de huidige bestuurders hier worden gevonden.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > FAQ / Techniek > Waar kunnen de gevonden nieuwe bestuurders voor het Notebooks zijn?
Notebookcheck, 2005-09-17 (Update: 2009-04-18)