Notebookcheck Logo

Gerucht | Vraag naar iPhone 14-serie in China zal in 2022 geen deflatie vertonen

Een van de laatste renders van de iPhone 14 Pro. (Bron: CGTrader)
Een van de laatste renders van de iPhone 14 Pro. (Bron: CGTrader)
China is een markt geworden waarin Apple's iPhones prominent aanwezig zijn als het gaat om premium mobiele apparaten. Daarom zouden nieuwe voorspellingen over hoe goed de geruchtmakende aankomende 14-serie het zal doen in het land een indicator kunnen zijn voor hoe de verkoop ervan wereldwijd zal presteren. Het laatste lek over het onderwerp suggereert dat ze in 2022 op een vraag zullen stuiten die sterk blijft.

De iPhone 14 serie zal naar verwachting worden gelanceerd met de mogelijkheid van hogere prijzen en ook lagere (zo niet niet bestaan) scherminkepingen in 2022. Het lijkt er echter op dat geen van deze geruchtmakende veranderingen gebruikers in China zal ontmoedigen om te upgraden naar de naar verluidt aankomende Apple mobiele vlaggenschepen.

De gerespecteerde marktanalist Ming-Chi Kuo heeft beweerd dat de vraag naar de iPhone 14-serie in dat land groter zal zijn dan de vraag naar de 13-serie in het recente verleden. Nu heeft de bekende vertegenwoordiger van TF International Securities deze beweringen verdubbeld.

Kuo dringt erop aan dat elke verkoper - of het nu een detailhandelaar, distributeur of zelfs een scalper - die hij heeft gecontacteerd meer dan zeker is in hun vermogen om iPhone 14-serie te verkopen bij hun debuut op de Chinese markt. Dit potentiële fenomeen houdt blijkbaar verband met het vacuüm op de markt van premium handsets dat is ontstaan door de effectieve ondergang van Huawei in dezelfde ruimte.

Anderzijds zijn er concurrerende aanbiedingen van Android OEM's - waarvan er steeds meer zelfs opvouwbaar zijn - op de markt gekomen ontstaan of kunnen binnenkort ontstaan om de schijnbare dominantie van de iPhone in het Chinese topsegment aan te vechten. Het zal dan ook interessant zijn om te zien hoe toestellen zoals de Xiaomi 12S-serie of Motorola Moto X30 Pro (of hun opvolgers) doen tegen de 14 line-up

Koop een vernieuwde 13 Pro Max op Amazon

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > Vraag naar iPhone 14-serie in China zal in 2022 geen deflatie vertonen
Deirdre O'Donnell, 2022-07-16 (Update: 2022-07-16)