Notebookcheck Logo

Volkswagen wil tegen 2025 22.000 extra werknemers opleiden voor de productie van e-voertuigen

VW plant meer eMotion-opleidingen. (Bron: Volkswagen)
VW plant meer eMotion-opleidingen. (Bron: Volkswagen)
Volkswagen heeft gezinspeeld op de mogelijkheid van een nieuwe klasse van elektrische voertuigen die op zijn minst gedeeltelijk naast de bestaande ID.3 zullen worden geassembleerd in de grote Europese fabriek van het merk in Wolfsburg. 22.000 van de productiemedewerkers van de fabriek zullen de nodige training krijgen tijdens een eendaagse sessie waarbij gebruik wordt gemaakt van interne, op een ontsnappingskamer gebaseerde technieken.

Wolfsburg - de grootste van Volkswagen's fabriek in Duitsland - zal zich nu officieel aansluiten bij Emden en Zwickau in de productie van voertuigen van de ID. serie in de nabije toekomst. Het verschil is echter dat de grotere fabriek ook nog steeds ICE-voertuigen zal maken zoals de Golf die zij nu "nog vele jaren" produceert.

Toch zullen 22.000 van de werknemers van de fabriek nog moeten leren hoe ze EV's moeten maken EV'sen dat is waar de "eMotionRoom" om de hoek komt kijken. Het is een nieuw soort installatie die volgens Volkswagen"populair" is gebleken bij degenen die in Zwickau een soortgelijke herscholing hebben gekregen, mogelijk omdat het in kleine groepjes van 4 wordt gedaan en een escape room format nabootst formaat.

De "innovatieve" leerervaring, waarbij deelnemers moeten samenwerken en puzzels moeten oplossen om verder te gaan, maakt deel uit van een cursus die in één dag kan worden voltooid (of "eMotionDay") en waarvan wordt gezegd dat het de leden van het productieteam "inspireert" om nieuwe te bouwen, elektrische voertuigen te bouwen.

Dit werk zal worden gedaan op een van de nieuwste lijnen van Wolfsburg, waar de ID.3 naast andere voertuigen zoals de "nieuwe Electric Volkswagen Tiguan planned for 2026, won't adopt VW ID.4 design Tiguan ". In dat verband heeft Volkswagen ook terloops melding gemaakt van een "verder model op basis van de MEB" - een SUV - waarvan de productie eveneens bestemd is voor de grote fabriek.

Volkswagen is van plan ten minste 460 miljoen euro (~US$490 miljoen) steken in de gedeeltelijke renovatie tegen 2025, een investering die de werkgelegenheid in Wolfsburg in stand moet houden en de fabriek een concurrentievoordeel moet opleveren "in termen van capaciteitsbenutting in de komende 10 jaar".

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 02 > Volkswagen wil tegen 2025 22.000 extra werknemers opleiden voor de productie van e-voertuigen
Deirdre O'Donnell, 2023-02-22 (Update: 2023-02-22)