Notebookcheck Logo

Vivaldi 5.4 nu beschikbaar met aangepaste rocker-bewegingen en vele andere verbeteringen

Vivaldi 5.4 nu beschikbaar voor desktop gebruikers (Bron: Vivaldi Browser)
Vivaldi 5.4 nu beschikbaar voor desktop gebruikers (Bron: Vivaldi Browser)
Hoewel de update voor de mobiele versie nog minstens een paar dagen op zich laat wachten, is Vivaldi 5.4 voor desktop gebruikers nu beschikbaar met aangepaste tuimelbewegingen, de mogelijkheid om geluid uit te schakelen in webpanelen, en meerdere optimalisaties onder de motorkap voor Vivaldi Mail, Calendar, en Feed Reader.

Eerder vandaag heeft Vivaldi Technologies een nieuwe stabiele versie uitgebracht van haar vlaggenschip product, namelijk Vivaldi Browser. Versie 5.4 komt met bug fixes, kleine tweaks, evenals een paar merkbare veranderingen, zoals de mogelijkheid om rocker gebaren aan te passen en om geluid te dempen in web panelen.

Op het volledige versielabel staat 5.4.2753.28 en zoals gebruikelijk kunnen desktopgebruikers op Windows, macOS en Linux allemaal hun voordeel doen met dit opgefriste stukje code. Naast de eerder genoemde veranderingen aan de gebaren en het webpaneel, bevat de lijst met hoogtepunten van Vivaldi 5.4 ook de mogelijkheid om links naar een bepaald gedeelte van een pagina te kopiëren in plaats van naar het standaard landingsgebied (nadat een bepaald gedeelte van een pagina gemarkeerd is, hoeft de gebruiker alleen maar de optie "Kopieer Link naar Markering" te gebruiken), een nieuwe beveiligingsfunctie die automatisch alle navigatie naar HTTPS upgradet en waarschuwingen weergeeft wanneer een website deze beveiligingsfunctie niet ondersteunt, evenals een verfijnde Vivaldi Mail, die naar versie 1.1 gaat naast de geïntegreerde Agenda en Feed Reader tools.

De Android versie staat nog steeds op versie 5.3, maar de stabiele versie 5.4 voor mobiel is waarschijnlijk een paar dagen verwijderd. Vivaldi is ook beschikbaar voor Android Automotive en draait momenteel op Polestaren Renaultvoertuigen.

Koop de ASUS Chromebook Flip C433 op Amazon

Vivaldi 5.4 rocker gebaren aanpassing (Bron: Eigen)
Vivaldi 5.4 rocker gebaren aanpassing (Bron: Eigen)

Bron(nen)

Vivaldi Browser (officiële blog post)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Vivaldi 5.4 nu beschikbaar met aangepaste rocker-bewegingen en vele andere verbeteringen
Codrut Nistor, 2022-08-10 (Update: 2022-08-10)