Notebookcheck

Testrapport Dell Inspiron 9400

XPS is niet het enige notebook door Dell, die uitstekend is, wanneer gebruikt met harde toepassingen van verschillende media. Inspiron 9400 is een uitstekend notebook ook voor spelers. Een Core 2 Duo CPU  en een videokaart Geforce 7900GS verzekert beste prestaties.

Chassis

Inspiron 9400 wordt niet alleen ontworpen op dezelfde manier als is Dell Inspiron 6400, het ook indruk maakt op door de zelfde stevige vervaardiging. Het enige ding dat kan worden gekritiseerd is de naad bij de voorrand die door injectie te vormen wordt veroorzaakt. Maar in tegendeel aan 6400, is de naad niet zo scherpkantig.

De zilveren oppervlakten zijn omringd van het witte en beige plastic vormen, die duidelijk gevernist is. De keus van kleur en het vormen versterken een gevoel van compactheid en robuustheid.

Zodra men het notebook raakt, is de massieve bouw duidelijk. Het enige zwakke punt is de vorm van het vormen boven het toetsenbord. Het zelfde probleem duurt met alle notebooks van Dell Inspiron voort. Het vormen is een klein beetje los en staat toe duwend trog. In totaal blijft een indruk van robuustheid en veerkracht.

Ook tonen de vertoning en het vouwende mechanisme starheid en robuustheid. Het slot van de vertoning is gemakkelijk en sloten goed te behandelen.

Dell 9400 zet het redelijke plaatsen van de verbindingen van de reeks Inspiron voort. Bijna zijn alle verbindingen bij het achtereind van het notebook of aan beide kanten bij de achtergebieden. Een speciaal hoogtepunt is dat Dell Inspiron 9400 met een totaal van 6 verbindingen USB uitgerust is.

Er zijn 2 verbindingen USB en een slot Kensington bij de linkerkant, de audio-interfaces, firewire verbindingen en een lezer SDCard aan de juiste kant. Voorts is er een groef ExpressCard aan de juiste kant. Het luxuriantly uitgeruste achtereind verstrekt 4 meer verbindingen USB, een modem en een LAN verbinding, S-Video en VGA-uit en een verbinding DVI. Er zijn luifels bij de linker en juiste hoeken, aan de kanten en aan de bodemkant.

Wenk voor het rapport

Deze pagina is een korte samenvatting van het volledige overzicht in Duitse en Engelse taal. Gelieve te excuseren het gebrek aan vertaalkwaliteit. Hier vindt u de Duitse en Engelse originelen.

interfaces
interfaces aan de linkerkant
interfaces aan de juiste kant
interfaces aan de voorkant
interfaces bij de rug

Inputmechanismen

Ook schijnt het toetsenbord identiek met het toetsenbord van Inspiron 6400 te zijn. Het wordt ingebed strak in de chassis en buigt niet.

De test toonde aan dat het toetsenbord dat door minder geluidshinder zeer comfortabel en overtuigt is. Alle toetsen hebben standaard, comfortabele grootte. Maar het toetsenbord heeft een gescheiden aantalblok niet.

Het touchpad is nauwkeurig en reageert goed. De knopen zijn comfortabel in gebruik.

touchpad
toetsenbord

Display

kleuren diagram

De 17 duimvertoning 1920x1200 overtuigt door opmerkelijke brilliancy en de tekst wordt scherp getoond. De kleuren schijnen subjectief nauwkeurig, maar de metingen ontdekken verminderde blauwe tonen.

De maximumhelderheid in het centrum van de vertoning is gemeten 237.2 cd/m² (die) uitstekend is samen met het verlichten van 72.2%. De reden voor de waarde onder het gemiddelde voor de verlichting is dat de helderheid van de vertoning slechts 172.5 CD/m² in de linker hogere hoek is. De lage zwarte waarde van slechts 0.4 CD/m² en een opmerkelijke maximale helderheid geeft een berekend maximumcontrast van 593:1.

 

De snelheid van reactie bereikt niveau 7 van de test Pixperan van leesbaarheid. Dat is een tad boven gemiddelde.

Hoewel kan een nadenkende display, Dell Inspiron 9400 zeer goed in heldere milieu's worden gebruikt, zelfs buiten. Hoewel er aanzienlijke bezinningen zijn, kan worden onderscheiden wat, wegens de opmerkelijke helderheid van de vertoning wordt getoond.

 

De betrouwbaarheid van het voordeelpunt aan de 17 duimvertoning is horizontaal zeer goed. Als de hoek zeer hoog is, kan men bezinningen opmerken.

Verticaal kan men kleur-vervalsingen aanzienlijk waarnemen, vooral wanneer het bekijken de vertoning van volledig. Verder is de vertoning zeer grofkorrelig.

No Illumination data found for specs ID 1582 or illumination item with ID
Blickwinkelstabilität.

Prestaties

De 3D benchmark test van Inspiron 9400 met het programma 3DMark 2006 toont resultaten die met Dell XPS en Toshiba P100-191 vergelijkbaar zijn.

Tijdens de praxistest met 3D Spel Game Call of Duty II bereikte Dell Inspiron 9400 50-70 frames bij een resolutie van 1024x768 en 4xAA in gemiddelde. Zelfs bij een resolutie van 1280x800, kon men het spel met 30-50 fps zonder problemen spelen.

De toepassings-benchmark PCMark 2005 bracht een kleine verrassing aan het licht. Core 2 Duo CPU bij 2.0 GHz wint duidelijk tegen een T7600 CPU met 2.33 GHz van Alb R20. De reden zou de duidelijk zwakkere videokaart van R20 moeten zijn, omdat de videokaart een kleine invloed aan de resultaten van PCMark2005 heeft.

U kunt verdere informatie aan de videokaart of in onze Vergelijking van mobiele videokaarten hier vinden. Voor vergelijking van T2700 cpu aan andere CPUs gelieve te bekijken Vergelijking van mobiele CPUs.

Gelieve te bezoeken ook onze benchmarklijst van mobiele processors of benchmarklijst van mobiele videokaarten om het apparaat bij andere configuraties te vergelijken.

Benchmark comparison
Benchmark comparison 3DMark
Benchmark comparison PCMark

» No benchmarks for this notebook found!

» No benchmarks for this notebook found!

No HDD benchmark entry found!

Emissies

Geräuschentwicklung

Luidheid

De ventilator wordt of totaal gedesactiveerd als zonder lading, of veroorzaakt een aanvaardbaar lawaai van 34.7 dB. De ventilator werkt voor een tijdje en draaien zelf van opnieuw daarna.

Onder lading de ventilator kan bereikt soms een luidheid van 42.6, maar de meeste tijd zal 37.3 dB niet overschrijden.

Het notebook blijft aangenaam stil wanneer het spelen van DVDs. Het zal 34.7 dB niet overschrijden.

Geluidsniveau

Onbelast
29.5 / 37.3 / 34.4 dB (A)
HDD
30.3 dB (A)
DVD
34.7 / dB (A)
Belasting
0 / 42.6 dB (A)
  red to green bar
 
 
30 dB
stil
40 dB(A)
hoorbaar
50 dB(A)
luid
 
min: dark, med: mid, max: light    (15 cm afstand)

Temperatuur

Het notebook hanteert een goed ontworpen concept voor het leiden van de afvalhitte. Het heeft twee ventilators, bij de linkerzijde en bij het recht bij de achterhoeken. De maximumtemperatuur, die was gemeten, bereikte 38,9°C aan de bodemkant van het notebook. Dit is een zeer kleine afvalhitte in vergelijking met andere notebooks van de zelfde prestaties.

Temperatures on the top

Ball of hand max.: 27.2 Celsius

Top max.: 36.9 Celsius

Average: 31.6 Celsius

Hotspot:

Temperatures on the bottom

Bottom max.: 39.9 Celsius

Average: 35.7 Celsius

Hotspot:

Room Temperature: 23.0 Celsius

Sprekers

Naast sprekers bij de voorzijde van notebook is Dell Inspiron 9400 ook uitgerust met een gescheiden Subwoofer aan de bodemkant. Deze combinatie leidt tot uitstekend geluid, zelfs is de baars goed.

Runtime van de batterij

Voor gebruik als bureaucomputer heeft dit notebook aanvaardbare minimale en maximale runtime. Runtime bij het spelen DVDs bijna twee uren is. Dat is eerder beperkt.

 

Energieverbruik

Zonder last (Idle), min. helderheid, zonder WLAN: 33.5 Watt
+ max. helderheid: 37.6 Watt
+ WLAN: 38.2 Watt
max. last (+WLAN, max. helderheid): max. 68.6 Watt

Batterijduur
Inactief (zonder WLAN, minimale helderheid)
3h 00min
DVD
1h 58min
Belast (maximale helderheid)
1h 32min

Conclusie

Dell Inspiron 9400

Dell Inspiron 9400 overtuigde ons in bijna alle aspecten. Het toont kwaliteiten die noodzakelijk voor een efficiënte desktop replacement zijn, en zelfs is beter op sommige gebieden.

Het chassis is zeer robuust en toont een hoge starheid, maar het heeft sommige kleine ruwe randen, die gemakkelijk door Dell zouden kunnen worden verbeterd. Het toetsenbord ook is zeer comfortabel.

Naast een distributie onder het gemiddelde van helderheid, de high-resolution 17 display volledig overtuigde. De uitstekende helderheid en het contrast verlaten veel ruimte niet voor het klagen.

De prestaties van het notebook zijn in orde. Core 2 Duo processor en Geforce 7900 GS maken het mogelijk dievan men kan genieten op elk ogenblik speel computerspelen.

Hoewel de prestaties uitstekend zijn, zijn de temperatuur en het lawaai van het notebook beperkt. Dit leidt tot een goede rating van het notebook. Zelfs batterij runtime is in orde voor een computer DTR.

Dell Inspiron 9400 kan voor gebruik met toepassingen en de spelen van verschillende media worden geadviseerd die grafiek intensief gebruiken.

Dell Inspiron 9400

Specificaties

Dell Dell Inspiron 9400
Processor
Intel Core 2 Duo T7200
Grafische kaart
Geheugen
1024 MB 
, DDR2 PC5300 SDRAM, maks. 2048MB, 2x512MB
Beeldscherm
17 inch 16:10, 1920 x 1200 pixel, WUXGA TrueLife TFT
Moederbord
Intel 945PM
Opslag
120 GB - 5400 rpm, 120 GB 
, 5400 rpm, Hitachi Travelstar HTS541612J9SA00: 120GB, 5400rpm
Verbindingen
ExpressCard, IEEE1394 Firewire, wej¶cie mikrofonowe, wyj¶cie s³uchawkowe, 6x USB 2.0, DVI, S-Video out, VGA-out, blokada Kensington, LAN, modem
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 42 x 394 x 287
Batterij
, litowo-jonowy 7200 mAh
Bijkomende functionaliteiten
HDD: 120GB, 5400rpm, Hitachi Travelstar HTS541612J9SA00, SigmaTel HD Audio, DVD +/-R (DL) NEC ND-6750A,
Gewicht
3.67 kg
Prijs
7559 Euro

 

Het Dell Inspiron 9400...
Goede ventilatie: twee ventilators en de grootmoedige openingen brengen verse lucht.
De display van Inspiron 9400 biedt goede helderheid en een uitstekende contrastrelatie aan.
De Media Center toetsen zijn bij de frontale grens.
... en worden gekenmerkt door gebruikersvriendelijkheid.
De inputmechanismen konden overtuigen...
Inspiron 9400 biedt de verbazende hoeveelheid 6 interfaces USB aan 2,0.
Interface plaatsen is zeer goed.
... en de compactheid en de starheid van de chassis.
Dit betreft kwaliteit en verwerking...
...is als Inspiron 6400.
Ondanks de goede prestaties-gegevens bleef laptop zonder aanzienlijke hitte.

Pro

 • Stevige, stijve chassis
 • goed interface materiaal en het plaatsen
 • gebruikersvriendelijke inputmechanismen
 • scherpe en heldere vertoning met uitstekende contrastrelatie
 • zeer goede prestaties in spelen en toepassing-sectoren
 • lage temperaturen en geluidshinder
 • duidelijk en volledig geluid toe te schrijven aan subwoofer
 • Contra

 • kleinere deficiënties van verwerking
 • helderheid-distributie onder gemiddelde
 • Bewertung

  No, or more than one (0) Rating for the given SpecsID 1582 found

  Please share our article, every link counts!
  > Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Archief van onze testrapporten > Testrapport Dell Inspiron 9400
  J. Simon Leitner, 2007-02- 6 (Update: 2013-05- 8)
  Stefan Hinum
  Stefan Hinum - Founder, CEO, CFO