Notebookcheck Logo

Sony A7C II lek wijst op prijsverhoging met compacte A7 IV prestaties, terwijl A7C R €3.699 gaat kosten

Het ontwerp van de Sony A7C II is grotendeels gewijzigd ten opzichte van dat van de eerste generatie A7C. (Afbeelding bron: Sony)
Het ontwerp van de Sony A7C II is grotendeels gewijzigd ten opzichte van dat van de eerste generatie A7C. (Afbeelding bron: Sony)
Een nieuw lek beweert dat de aankomende Sony A7C II compacte spiegelloze camera een enigszins onverwachte prijsverhoging zal ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. De A7C II is naar verluidt net zo capabel als de A7 IV met een aantal duidelijke nadelen van de compacte vormfactor. De 66-MP A7C R zal naar verluidt worden gelanceerd voor maar liefst €3.699 in Europa.

Het gerucht gaat dat Sony zowel een update van de A7C, de A7C II, als een nieuwe versie met een hogere resolutie op de markt zal brengen - de A7C II - en een nieuwe, hogeresolutieversie van dezelfde camera in de vorm van de A7C R eind augustus. Zoals gebruikelijk staat de geruchtenmolen in brand met details over de nieuwe camera's, waaronder gelekte afbeeldingen van de A7C II. Nu beweert SonyAlphaRumors dat een betrouwbare bron details heeft gegeven over de prijs en prestaties van de A7C II en de gloednieuwe A7C R

Volgens een anonieme bron in de VS die beweert hands-on ervaring met de camera te hebben, zal de behuizing van de A7C II "een paar honderd dollar minder" kosten dan de huidige Sony A7 IV, waardoor deze onder de grens van US$ 2.398 komt te liggen. Een Europese bron beweert dat de A7C II €2.399 gaat kosten (omgerekend ~US$2.608), wat duidt op een prijs in de VS van rond de US$2.000 tot US$2.200, gezien het prijsverschil van 5-10% tussen Sony's prijzen in de VS en in de EU.

De A7C II zou in de meeste opzichten net zo capabel zijn als de A7 IV, maar dan met betere autofocus en nieuwe AI-tools. Andere tekortkomingen van de compacte camera zijn de kleinere EVF, het ontbreken van een tweede kaartslot en de aanwezigheid van een Micro HDMI poort in plaats van een full-sized poort.

De rest van de A7C II's gelekte specificaties wijzen op dezelfde 33-MP full-frame sensor als in de A7 IV met zowel een BIONZ XR als AI-processor, vijfassige in-body beeldstabilisatie en 759 AF-punten. De toevoeging van 10-bit, 4K 60 fps video met S-Cinetone maakt van de A7C II een zeer capabele hybride reis- of vlogcamera.

Over de A7C R, het compacte broertje van de A7C II met hoge resolutie, is nog niet veel bekend, behalve de 66-MP sensor. Dit nieuwe lek beweert ook dat de A7C R op de markt komt voor het torenhoge bedrag van €3.699 (omgerekend ~US$4.020) met een handgreep. Sony lanceert beide nieuwe compactcamera's naar verwachting op 29 augustus 2023.

Koop de Sony A7 IV met 28-70 mm zoomlenskit op Amazon.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 08 > Sony A7C II lek wijst op prijsverhoging met compacte A7 IV prestaties, terwijl A7C R €3.699 gaat kosten
Julian van der Merwe, 2023-08-21 (Update: 2023-08-21)