Notebookcheck Logo

Snapdragon 8 Gen 1 Plus: Uitgelekte informatie over verschil in prestaties met de Snapdragon 8 Gen 1

De Snapdragon 8 Gen 1 heeft kritiek gekregen voor slechte aanhoudende prestaties, efficiëntie en thermiek
De Snapdragon 8 Gen 1 heeft kritiek gekregen voor slechte aanhoudende prestaties, efficiëntie en thermiek
De Snapdragon 8 Gen 1 Plus zal de Snapdragon 8 Gen 1 vervangen door het Samsung productieproces van de huidige chipset in te ruilen voor het knooppunt van TSMC. Een nieuw lek heeft nu inzicht gegeven in hoe de Snapdragon 8 Gen 1 Plus zal presteren.

Qualcomm is erop gericht om de Snapdragon 8 Gen 1 te vernieuwen met de verbeterde Snapdragon 8 Gen 1 Plus. Deze nieuwe chipset zal in de komende maanden debuteren, en een nieuw lek heeft nu enig inzicht gegeven in wat we kunnen verwachten.

Volgens Yogesh Brar zal de Snapdragon 8 Gen 1 Plus, intern gecodeerd als de SM8475 tegenover de Snapdragon 8 Gen 1's SM8450, wordt verwacht dat het begin juni commercieel beschikbaar zal zijn. Eerdere rapporten beweerden dat de chipset in mei zou debuteren, dus er is een kans dat Qualcomm de SoC in mei lanceert, terwijl de eerste Snapdragon 8 Gen 1 Plus-aangedreven telefoons in juni arriveren.

Wat de prestaties betreft, rekent de leaker op een 10% boost over de hele linie ten opzichte van de vanilla Snapdragon 8 Gen 1. Dat zal het waarschijnlijk zien presteren op hetzelfde niveau als de MediaTek Dimensity 9000, een chipset die al is gebouwd op dezelfde TSMC-knoop waar de Snapdragon 8 Gen 1 Plus over zal beschikken. Belangrijker is echter dat de Snapdragon 8 Gen 1 Plus naar verluidt stabieler is dan de SM8450, met ook een betere thermiek en batterijduur.

Koop de Samsung Galaxy S22 Ultra op Amazon.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 04 > Snapdragon 8 Gen 1 Plus: Uitgelekte informatie over verschil in prestaties met de Snapdragon 8 Gen 1
Ricci Rox, 2022-04-25 (Update: 2022-04-25)