Notebookcheck Logo

Samsung's onderhoudsmodus komt naar internationale smartphones via One UI 5

Een nieuwe Samsung functie gaat wereldwijd. (Bron: Samsung)
Een nieuwe Samsung functie gaat wereldwijd. (Bron: Samsung)
Samsung heeft aangekondigd dat de onderhoudsmodus vanaf de huidige v5 iteratie wereldwijd deel gaat uitmaken van One UI. Hiermee kan een gebruiker de persoonlijke of gevoelige gegevens op een smartphone die hij ter reparatie moet opsturen, beveiligen en pas herstellen als hij het toestel weer in handen heeft. Dan weer zal het beschikbaar zijn op bepaalde Galaxy S21- en S22-serie toestellen tot nu toe.

Sommige Zuid-Koreaanse smartphonegebruikers zijn misschien opgelucht dat ze een nieuwe One UI functie beoordeeld om persoonlijke gegevens te vergrendelen mocht het toestel in kwestie naar een reparatiecentrum moeten. Nu heeft de OEM aangekondigd dat de optie wereldwijd is gegaan.

Samsung heeft het omgedoopt tot Onderhoudsmodus (voor Engelstalige markten, althans) en heeft officieel aangekondigd dat het zal worden toegevoegd aan One UI 5 "in de komende maanden op geselecteerde modellen", te beginnen met de Galaxy S22.

De OEM merkt op dat het te vinden is in het menu Apparaatverzorging onder Instellingen, en kan worden geactiveerd of uitgeschakeld zoals in de oorspronkelijke Zuid-Koreaanse versie. Eenmaal ingeschakeld kan de onderhoudsmodus zelfs de toegang tot door de gebruiker geïnstalleerde apps blokkeren

In de onderhoudsmodus kunnen gebruikersaccounts en -profielen worden aangemaakt, maar die worden blijkbaar gewist zodra de eigenaar van de smartphone de modus weer deactiveert.

Koop vandaag nog een toestel uit de Galaxy S22-serie op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 10 > Samsung's onderhoudsmodus komt naar internationale smartphones via One UI 5
Deirdre O'Donnell, 2022-10-27 (Update: 2022-10-27)