Notebookcheck Logo

Samsung's nieuwe ISOCELL HP1 billboard advertentie toont een 200MP kat

Samsung's "200MP Cat". (Bron: Samsung)
Samsung's "200MP Cat". (Bron: Samsung)
Kun je een heel billboard printen met niets meer dan een smartphonecamera? Volgens Samsung kan dat - zolang de sensor in kwestie de nieuwe ISOCELL HP1 is. De nieuwste YouTube-advertentie van de OEM toont de creatie van de 616 vierkante meter grote kattenfoto die voor dit doel is uitgekozen. Het vermogen van de sensor om katachtige details tot ongeveer 200 megapixels (MP) vast te houden, wordt in deze nieuwe campagne gehypet.

In de aanloop naar een debuut voor zijn allereerste 200MP mobiele beeldsensor, lijkt Samsung zich te hebben neergelegd bij het feit dat het eerste wat veel gebruikers zullen doen met de inaugurele (mogelijk Motorola-merk) smartphone met de nieuwe ISOCELL HP1 is een foto nemen van de dichtstbijzijnde kat. Anderzijds heeft de OEM op deze use-cases geanticipeerd met wat misschien wel het grootste voorbeeld van zo'n shot is.

Het bestaat uit een billboard gebaseerd op een beeld van het dier in kwestie opgezet door de fotograaf Hyunjoong Kim met behulp van de HP1 Samsung beweert dat het vervolgens het resulterende ultra-high-res bestand nam en het verdeelde over 12 stukken professioneel bedrukte stof van 2,3 meter (m), die aan elkaar werden genaaid tot één billboard van 28 x 22 m.

De HP1-module was aangebracht op een testbord het team achter de nieuwe fysieke advertentie beweert echter dat de module in staat was om de details te reproduceren die nodig zijn voor een advertentie van industriekwaliteit (zij het met professionele aanpassingen en optimalisaties).

De ISOCELL HP1 is inderdaad geschikt voor de nieuwe ChamelonCell pixel-binning technologie, die de mogelijkheid biedt om de sensor te combineren 0.64 micron (μm) afzonderlijke pixels te combineren tot "vierkanten" (of bins) van 1,28 μm voor 50MP beelden, of zelfs grotere, 2,56 µm bins voor 12,5MP beelden van potentieel ongekende bij weinig licht kwaliteit.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Samsung's nieuwe ISOCELL HP1 billboard advertentie toont een 200MP kat
Deirdre O'Donnell, 2022-05-27 (Update: 2022-05-27)