Notebookcheck Logo

Samsung ISOCELL HW-serie wordt getipt voor lancering als eerste generatie 400MP-plus ~1-inch beeldsensoren

De specificaties van Samsung's next-gen camera zijn mogelijk uitgelekt (Bron: Samsung)
De specificaties van Samsung's next-gen camera zijn mogelijk uitgelekt (Bron: Samsung)
Samsung zou nu CMOS-sensoren met een meer dan dubbele resolutie dan de hoofdcamera van de Galaxy S23 Ultra in de maak hebben. Bovendien zouden ze nu even groot zijn als de toonaangevende Sony IMX989 van de Xiaomi 13 Ultra. Die combinatie zou voor ongekende beeldkwaliteit en detail kunnen zorgen als ze in smartphones van de volgende generatie worden geïnstalleerd.

Op dit moment is Samsung's hoogste-resolutie mobiele camerasensoren gereserveerd voor vlaggenschepen zoals de Galaxy S23 Ultra (en gespecialiseerde middenklassers zoals de Redmi Note 13 Pro en Pro+). De OEM zou echter werken aan iets met ongeveer het dubbele van die specificaties.

Samsung heeft naar verluidt beeldsensoren voor mobiele apparaten met resoluties van 400MP of meer. Volgens hun meest gedetailleerde lek is dat 432MP, en dat zijn zowel de ISOCELL HW1 als de HW2. Volgens de gelekte @Tech_Revezullen ze ook 1-inch sensoren - nou ja, bijna, met voetafdrukken van respectievelijk 1/1,05 inch en 1/1,07 inch.

De HW1 zal blijkbaar ook pixels hebben van 0,56 micron (of µm) in grootteterwijl die van de HW2 nog kleiner zullen zijn, namelijk 0,5 µm. Als ze echt zouden bestaan en in de komende jaren op de markt zouden komen, zou Samsung ze dus kunnen aanprijzen als in staat om de beste gigantische kattenposter-klasse beelden met de fijnste detail tot nu toe.

Koop een Galaxy S23 Ultra op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 10 > Samsung ISOCELL HW-serie wordt getipt voor lancering als eerste generatie 400MP-plus ~1-inch beeldsensoren
Deirdre O'Donnell, 2023-10- 6 (Update: 2023-10- 6)