Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy S25 Ultra: Leaker meldt teleurstellende 200 MP camera keuze voor volgende generatie vlaggenschip en Galaxy S24 Ultra opvolger

De Galaxy S25 Ultra heeft mogelijk dezelfde primaire camera als de Galaxy S24 Ultra, afgebeeld. (Afbeeldingsbron: Notebookcheck)
De Galaxy S25 Ultra heeft mogelijk dezelfde primaire camera als de Galaxy S24 Ultra, afgebeeld. (Afbeeldingsbron: Notebookcheck)
Het gerucht gaat dat Samsung vanaf 2025 eindelijk afstapt van de 50 MP camera die het gebruikt in zijn reguliere en 'Plus' vlaggenschepen. Er wordt echter niet verwacht dat dit ook zal gelden voor de opvolger van de Galaxy S24 Ultra, waar de 200 MP en 1/1.3-inch hoofdsensor van Samsung opnieuw zou kunnen terugkeren.

De release van de Galaxy S25-serie laat nog bijna een jaar op zich wachten, nu Samsung alleen nog de Galaxy S24 Ultra (momenteel $1.099,99 op Amazon) en zijn kleinere broertjes en zusjes pas eind januari. In de tussentijd zal Samsung naar verwachting de Galaxy Z Flip6 en Galaxy Z Fold6en de Galaxy Watch7-serie en de Galaxy Watch Ultra.

Desalniettemin is Ice Universe al aan het pontificeren over vermeende hardware-upgrades voor de Galaxy S25 Ultra, of het gebrek daaraan. Voor de context heeft de bekende leaker gesuggereerd dat er geen sprake is van een vermeend herontwerp voor de Galaxy S25-serie. In het kort stelt Ice Universe dat het nog te vroeg is voor ontwerpwijzigingen.

Vervolgens beweert dezelfde leaker dat de Galaxy S25 Ultra niet in aanmerking komt voor een upgrade van de primaire camera. Schrijft hij op Twitter. Ze beweren dat de Galaxy S25 Ultra begin volgend jaar zal verschijnen met de ISOCELL HP2, een 200 MP en 1/1,3-inch sensor die Samsung al gebruikt op zijn 'Ultra'-smartphones sinds de Galaxy S23 Ultra. Hoewel dit op het eerste gezicht misschien vreemd lijkt, is het de moeite waard om op te merken dat Samsung er een precedent van heeft gemaakt om meerdere generaties vlaggenschepen uit te rusten met grotendeels dezelfde camerasensor.

Hetzelfde gebeurde bijvoorbeeld met de ISOCELL HM1. Hoewel deze debuteerde op de Galaxy S20 Ultrawerd deze verfijnd en omgedoopt tot de ISOCELL HM3 voor de Galaxy S21 Ultra en Galaxy S22 Ultra. Ook is er weinig veranderd aan de 50 MP primaire camera die Samsung gebruikte in de Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus aan die van hun opvolgers van de huidige generatie. Hetzelfde geldt voor de recente Galaxy Z Fold toestellen, die dit jaar mogelijk ook geen grote camera-upgrade krijgen.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Samsung Galaxy S25 Ultra: Leaker meldt teleurstellende 200 MP camera keuze voor volgende generatie vlaggenschip en Galaxy S24 Ultra opvolger
Alex Alderson, 2024-04-30 (Update: 2024-04-30)