Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy A55 5G getipt om te lanceren als next-gen smartphone met last-gen opladen - opnieuw

Een "Galaxy A55" render. (Bron: OnLeaks x MySmartPrice)
Een "Galaxy A55" render. (Bron: OnLeaks x MySmartPrice)
De Samsung Galaxy A55 is mogelijk dichter bij de lancering dan ooit, nu een toestel met de geruchtmakende identifiers goedkeuring voor verkoop in de VS heeft gekregen van de Federal Communications Commission. Het lijkt erop dat de FCC het gemakkelijk heeft gehad, want het toestel lijkt op een aantal mogelijk belangrijke punten vrijwel onveranderd ten opzichte van zijn A54 5G-voorganger.

De Samsung SM-A556E en SM-A556E/DS worden waarschijnlijk gelanceerd als single- en dual-SIM versies van dezelfde nieuwe smartphone respectievelijk later in 2024. Nu heeft dat gerucht meer gewicht gekregen omdat beide modelnummers nu onlosmakelijk verbonden zijn met hetzelfde toestel in een nieuwe FCC-vermelding.

Iedereen die hoopt op verbeterde oplaadsnelheden in het midden van het middenklasse Galaxy A-serie voor de verandering zal teleurgesteld zijn in dit potentieel definitieve nieuwe lek. Aan de andere kant kan een toekomstige eigenaar van een A55 5G er nu bijna zeker van zijn dat hij zijn vertrouwde Samsung EP-TA800 voedingsmodule kan blijven gebruiken (om nog maar te zwijgen van de EP-DN980 USB-C naar -C kabel van de eerste partij), ondanks de smartphone-upgrade.

Het lijkt er dan ook op dat de Galaxy A54 5G opvolger opnieuw zal debuteren als een 25W "Super Fast Charging" apparaat in 2024. Er wordt zelfs gedacht dat de A55 veel op zijn voorganger zal lijken - aan de andere kant wordt er ook getipt dat hij van binnen anders zal zijn met de nieuwste Exynos-platform beschikbaar is.

Hebt u een Galaxy A54 5G nodig voor de Samsung 25W voedingsmodule die nog in een lade ligt? Koop er een voor $349,99 (of -22% van de normale prijs) op Amazon.

De Galaxy A55 onthult weer een 25 W oplaadsmartphone te zijn. (Bron: FCC via MySmartPrice)
De Galaxy A55 onthult weer een 25 W oplaadsmartphone te zijn. (Bron: FCC via MySmartPrice)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Samsung Galaxy A55 5G getipt om te lanceren als next-gen smartphone met last-gen opladen - opnieuw
Deirdre O'Donnell, 2024-02- 7 (Update: 2024-02- 7)